Binnenland

‘Mishandeling was niet zonder reden’

23-01-2013 18:41

Oooh, het slachtoffer had tegen de acht(!) agressieve jongens een opmerking gemaakt over het feit dat ze tegen een fiets trapten. Nee, dan is het natuurlijk vol-ko-men terecht dat je door meerdere mensen in elkaar wordt geslagen en meerdere trappen tegen je hoofd krijgt als je al bewusteloos op de grond ligt.

Sowieso, raar dat bij zoveel Nederlanders zomaar het idee leefde dat deze persoon “willekeurig” in elkaar werd geslagen. Er kunnen tenslotte heel veel redenen voor zwaar geweld zijn, nietwaar?

Zoals de bekende schrijver Arthur Japin ook al zegt: “Woorden zijn verwoestender dan geweld”. Dus hoe gek is dat geweld dan nog?

Zo is het heel normaal om te gaan slaan als iemand iets zegt wat je niet bevalt.

Dat heet dan “provocatie” en daarvoor krijg je een mildere taakstraf.

Maar dat had u al lang kunnen weten: Joes Kloppenburg en Meindert Tjoelker, om maar eens wat namen te noemen, werden ook niet zomaar doodgetrapt. Ook zij “provoceerden” door zomaar een opmerking te maken over baldadig gedrag.

Heel goed dat dit nu eens duidelijk is.

Zeg Ronald Plasterk, Mark Rutte en Hans Spekman, kunnen jullie dat over fatsoen en opvoeding enzo nog een keer uitleggen? Lang niet iedereen heeft kennelijk begrepen dat je actief bemoeien met asociaal gedrag geweld rechtvaardigt.