Voetbal

Eden Hazard wacht forse schorsing voor schoppen ballenjongen

24-01-2013 20:30

“The king of all ball boys is back, making his final appearance.” Charlie Morgan had het kennelijk die morgen alvast met z’n vader besproken. “Jongen, als jij vanavond nou gewoon even op die bal gaat liggen, dan is papa de komende jaren verzekert van zijn baan.” En zo werden niet de duurbetaalde vedetten van Rafael Benitez finalist, maar het Swansea van vers opgeroepen Oranje-international Jonathan de Guzman. Het meest besproken moment vond echter naast het veld plaats.

Joey Barton was van mening dat Eden Hazard wel wat harder had mogen schoppen. Onzin natuurlijk, sowieso schop je niemand die zo op de grond ligt, sowieso schop je geen kinderen en sowieso schop je eigenlijk op een voetbalveld alleen maar tegen een bal. Toch is er gaandeweg de afwikkeling van wat er gister in Swansea gebeurt een verandering in sympathie opgetreden. De arme ballenjongen die gister uit het niets een schop te verduren kreeg, bleek minder zielig te zijn dan gedacht. Het blijven liggen met de bal onder het lichaam, net iets onschuldiger dan in eerste instantie ingeschat.

Als dan blijkt dat de jongen in kwestie ook nog eens de zoon van de directeur is. En als ook blijkt dat die jongen op Twitter wel erg hoog van de toren heeft lopen blazen bij het aankondigen van zijn daad. Dan lijkt de schop van Eden Hazard opeens een schopje, een kort edoch venijnig tikje om toch vooral even duidelijk te maken dat het in de laatste vijftien minuten toch echt gaat om een plek in de League Cup Finale.

Met de jongen gaat het naar verluidt prima. Zijn Swansea staat op 24 februari op Wembley in de finale en Eden Hazard hangt een forse schorsing boven het hoofd. Mission accomplished, maar op veel medeleven hoeft Charlie Morgan niet te rekenen.