Nieuwe releases: het beste van week 4

25-01-2013 10:25

Frontvrouw Maxime noemde de muziek van Mister & Mississippi gisteren in De Wereld Draait Door ‘sferisch’. Beginnersfoutje, we vergeven haar dat ze denkt dat ze bolvormige muziek kan maken. Het nieuwe album van M&M wordt vanavond gepresenteerd in Tivoli. Kaartjes daarvoor zijn helaas uitverkocht, maar omdat het een albumpresentatie is, kun je Mister & Mississippi van Mister & Mississippi gewoon kopen.

Het tweedelige nieuwe album van Biffy Clyro heeft een bijzonder verhaal. Bandlid Ben was verslaafd aan alcohol. CD 1 is dan ook een muzikaal gezien donker album die de periode waarin de band leed onder Ben’s verslaving beschrijft. Het tweede album daarentegen is een stuk positiever. Al met al een aanrader, Opposites van Biffy Clyro.

Indians zit ergens tussen folk en droompop. Heerlijke luistermuziek. De Deense Søren Løkke Juul zit achter deze muziek. Hij kreeg bekendheid door te touren met onder andere Beirut, Bear In Heaven, Dan Deacon, Lower Dens een Other Lives, over heel de wereld. Na maanden aan de Deense kust opnemen is Somewhere Else een feit.