Bladen

Ouders Tim Ribberink accepteren excuses VARA niet

28-01-2013 15:29

De ouders van Tim Ribberink accepeteren de excuses van de VARA niet. Ze stappen naar de Raad voor de Journalistiek en overwegen nog juridische stappen. Dat heeft de vertrouwensman van de familie maandag gezegd op een persconferentie.

De omroep zond vorige week een documentaire uit, waarin de autenticiteit van de ‘zelfmoordbrief’ van Tim in twijfel werd getrokken. De brief werd groot nieuws en leidde tot een landelijk debat over pesten. De omroep vroeg zich zelfs hardop af of Tim wel echt gepest was. Vorige week moest het zelfs zo ver komen dat een screenshot van de telefoon van Tim met daarop de tekst die later in de rouwadvertentie over werd genomen, gepubliceerd werd in NRC, om daarmee de twijfel weg te nemen.

De vader van Tim liet weten dat de documentaire van de VARA aanvoelde als ‘een moordaanslag’. De excuses van de VARA zijn volgens hem onvoldoende. De VARA bood zaterdag op haar website excuses aan “voor zover er grenzen zijn overschreden”. De ouders hebben deze excuses echter nooit persoonlijk mogen ontvangen.