Nieuwe designer: Minju Kim

29-01-2013 17:00

Ieder jaar reikt H&M de H&M Design Award uit aan veelbelovende designers. Ook vandaag werd deze weer uitgereikt. Winnaar van de H&M Design Award 2013 is de Zuid-Koreaanse Minju Kim, die won met haar collectie ‘My Dear Friend’.

De 26-jarige Kim studeert aan de Royal Academy of Fine Arts in Antwerpen. Ze heeft niet alleen €50.000,- gewonnen, maar mag ook haar collectie showen op de Mercedes-Benz Stockholm Fashion Week. Met het gewonnen bedrag kan Kim haar collectie zo ontwikkelen dat deze verkocht kan worden in de winkels van H&M.

Oog voor detail

De collectie van Minju is het beste te beschrijven als creatief, vrolijk en met veel oog voor detail en verschillende vormen. “Minju kreeg dit voor elkaar dankzij een goed gevoel voor design en veel vakmanschap.” Zegt Ann-Sofie, hoofd design van H&M. “Ze heeft aan alles gedacht: van het kleinste detail tot de complete outfit, alles klopte. Mensen zullen worden verleid door haar ontwerpen.”

Manga

“Ik kan nog steeds niet geloven dat ik heb gewonnen. Het is geweldig dat ik nu mijn collectie kan laten zien op de Fashion Week in Stockholm en kan ervaren hoe het is een show voor jezelf te hebben. Het is een grote kans en een enorme verrassing.” De Zuid-Koreaanse Minju is met haar master aan de mode academie in Antwerpen bezig. De inspiratie voor ‘My Dear Friend’ vond ze bij de Japanse mangacartoonist Junji Ito.

Bekijk hieronder de hele collectie van Minju Kim.