Humor

Britt Dekker heeft gelijk

30-01-2013 11:42

Vandaag vatte Britt Dekker in nog geen 140 tekens samen wat het verschil tussen een volwassene en een kind is. “Eigenlijkkk worden wij mensen noooit echt volwasse, we leren ons alleen te gedragen in ‘t openbaar.” Al stelt filosofe Dekker de realiteit rooskleuriger voor dan ze daadwerkelijk is, hier slaat ze toch wel de spijker op de kop.

 

In een reactie waarin ze de tweet toelicht, stelt Dekker: “Mijns inziens schikken we ons naar sociale conventies en er is daarom slechts sprake van een extrinsieke motivatie, al heeft een enkeling ook maling aan die conventies. Deze individuen passen niet in het beeld wat wij, als maatschappij, hebben gecreëerd en daarom doen wij hen af als gek, louter omdat ze afwijken van de norm.”

Zelf zegt Dekker (20) weinig moeite te hebben met het volwassen worden: “In feite valt deze tweet ook te lezen als een pleidooi voor Peter Pan. Het is zaak je fatsoenlijk te gedragen in het openbaar, zonder je jeugdige bravoure te verliezen. Al word ik er ook door haters op afgerekend dat ik mijn kop boven het maaiveld uitsteek. Doodzonde.”

Lees meer over Britt’s kijk op de wereld in de komende editie van Filosofie Magazine, waar een zestal pagina’s zijn ingeruimd voor een intellectuele sparsessie tussen royalty-watcher Bas Heijne en Britt Dekker.