Business

CEO weg bij Unibail-Rodamco

30-01-2013 19:07

Guillaume Poitrinal stopt als CEO bij het Frans-Nederlandse vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco. Dat meldt de Franse krant le Monde. Het opstappen van de topman komt tegelijk met de presentatie van de jaarcijfers van het bedrijf.

Het AEX-genoteerde bedrijf boekte in 2012 een nettowinst van 886 miljoen euro, een stijging van 7,2% ten opzichte van 2011. De met afstand grootste investeringen van het bedrijf zitten in winkelcentra. Deze tak van het bedrijf groeide met 6,7% ten opzichte van 2011. Op een kleinere tak, de investeringen in kantoren moest de vastgoedinvesteerder 6,5% inleveren.

Jong

CEO Poitrinal vond het na 8 jaar mooi geweest bij het vastgoedbedrijf. Christophe Cuvillier volgt hem op. ‘Nu de onzekerheid over de euro een beetje weg is, vind ik het een mooi moment om op te stappen. Het past bij het bedrijf om niet te lang op je plek te blijven zitten en jonge mensen een kans te geven, aldus Poitrinal.’

Twee weken geleden haalde het bedrijf nog een grote order binnen voor een winkelcentrum aan de Franse Riviera. Waarschijnlijk één van de laatste grote kunstjes van Poitrinal dus.

Beurs

Unibail-Rodamco is genoteerd op de Amsterdamse beurs en ontstond na een fusie tussen het in Rotterdam gevestigde Rodamco Europe en het Franse Unibail. Het bedrijf heeft vastgoed in heel Europa.

De hogere winst is terug te zien in het dividendvoorstel. Het bedrijf heeft zijn aandeelhouders voorgesteld met 8,40 euro vijf procent meer dividend uit te keren dan vorig jaar.