Onderzoek: Getrouwde vrouwen liegen

30-01-2013 20:23

Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen liegen. Niet alleen om bestwil, of om jonger geschat te worden, of achter iemands rug om. Nee, ze liegen om totaal onverklaarbare redenen. Een Engelse datingsite voor getrouwde vrouwen deed onderzoek naar de meest sexy baan voor een man en zelfs in een totaal anonieme enquête presteerden ze het om collectief de waarheid fout in te vullen. Slechts één procent van de vrouwen vindt het voetballerschap sexy. Daarmee eindigen de sporters op de laatste plek. Laffe leugens zijn het.

Enquête

Status is niet geheel los te koppelen van de ranglijst, zo blijkt uit het onderzoek. Op de eerste plaats staan muzikanten/artiesten (32%). Op plaatst twee komen de mannen uit de financiële sector (24%), gevolgd door leraren(13%), doktoren(9%) en schrijvers/journalisten (7%). En dan dus die ene procent, voor de voetballers. Die zijn namelijk te vol van zichzelf, ijdel en egoïstisch, en ze hebben een slechte reputatie.

Goed, stel nu dat Diederik Stapel niet achter dit onderzoek zit, dan heb ik nog wel een paar vragen. Waarom bestaat er überhaupt een datingsite voor getrouwde mensen? En is die enquête ingevuld door knappe of door minder knappe vrouwen? Hoe vervelend vinden vrouwen het als ze iets heel graag willen hebben, maar het niet kunnen krijgen? Gunnen ze elkaar veel? Zo ja, of nee, kan iemand mij sowieso uitleggen waarom er altijd groepen lekkere wijven rond klungelige semi-vedetten hangen?

Glamourbabes falen

Twee opties: of de getrouwde vrouwen hebben de vraagstelling niet goed begrepen of ze nemen wraak middels leugens. Nogmaals, de vraag was welk beroep sexy is, maar de resultaten van het onderzoek zijn ongeloofwaardig idealistisch. Hoe kan het dat bij 99% van de vrouwen hersenen meer lust opwekken dan een afgetraind lichaam? Status die erotiserende macht kweekt gaat ten onder aan intelligentie, de roem van de schijnwerpers devalueert. Dat is nog eens een ontwikkeling.

Of is het zo dat de deelnemers aan het onderzoek hebben afgesproken om alle voetbalvrouwen eens collectief te bashen?  Natuurlijk zonder enige vorm van jaloezie, want getrouwde vrouwen die op een datingsite zitten zijn vrij van geest- en gezworen trouw. Gewoon een statement dat de glamourbabes dan toevallig wel aantrekkelijk zijn, maar wel de minst sexy mannen aan de haak hebben geslagen. Daar hebben we jullie tuk, of iets dat erop lijkt.

Kleine jongens die dromen van een profcarrière als voetballer kunnen dus beter een instrument gaan bespelen of de boeken induiken. Middelbare school-docenten worden de nieuwe spitsen van Ajax. Het zou wat zijn, zeg. Maar het is niet zo.