Bladen

‘Youp van ‘t Hek is schijnheilig’

30-01-2013 08:41

1) Youp van ‘t Hek spaart familie

Youp van t Hek is op pr-tournee. De cabaretier duikt op in praatprogramma´s en babbelt op de radio’s met dj´s om zijn laatste show – die door critici wordt gekraakt trouwens – te pluggen. Ook wel eens grappig om te zien. De man die anderen altijd uitlacht vanwege hun opportunisme, ligt nu zelf acht seconden in de hoek.

Bij Follow The Money geven ze de gefortuneerde grappenmaker nog een paar fikse tikken door hem van laf dubbelspel te beschuldigen. Zit zo: Van ‘t Hek’s onophoudelijke aanvallen op oud-ABN-Amrobaas Rijkman Groenink  zijn niet ontsproten uit het brein van de cabaretier maar zijn ingestoken door oud-ABN-Amroman Wilco Jiskoot, de vader van Youp’s schoonzoon.

Haha! Nu begrijpen we waar al dat valse venijn vandaan komt. Follow The Money geeft nog een paar tips aan Youp. Waarom neemt hij die Jiskoot niet eens te grazen, want dat ‘vergeelde nicotinescharminkel van een Jiskoot’ zou al jaren vleselijk verkeren met Alexandra Cook, een jongere oud-collega bij de bank.

‘Ze werden door collega’s “het bankstel” genoemd. Het bankstel! Dat is toch om je kapot te lachen! En weet je wat nog geestiger is? Ze schreven elkaar geen liefdesbrieven, maar sideletters.’

2) Alphense schutter zou wapens inleveren bij depressie

Tristan van der Vlis, die in 2011 in Alphen aan den Rijn zes mensen en zichzelf doodschoot , had zijn vader beloofd zijn wapens in te leveren als hij zich weer depressief voelde. Vader en zoon legden dit zelfs vast in een ‘contract’.

3) Schorpioengoal à la Van der Vaart overtroffen

Weet u nog? Rafael van der Vaart die een doelpunt scoorde door de bal, die achter hem langs suisde, met zijn hakken in het doel te werken. Gisteravond werd er weer zo’n goal gemaakt in de Cypriotische competitie.

4) ‘Volkswagen-commercial racistisch’

Politiek-correct Amerika schuimbekt. Een commercial van Volkswagen is racistisch volgens diverse opinieleiders omdat een blanke kantoormedewerker zijn chagrijnige collega’s op kantoor aanspreekt met een Jamaicaans accent, dat kennelijk spontaan is ontstaan door de gelukzalige gevoelens die de wagen in hem losmaakt. Mag niet! Schande. Overigens: de Jamaicaans minister van Toerisme vond het een compliment.

5) Overheidsgedreven bedrijven in China dodelijker dan private.

Mijnen die door de Chinese overheid worden geëxploiteerd en worden gepromoot als voorbeelden van kapitalistische vooruitgang blijken gevaarlijker dan mijnen die worden gerund door private partijen.

6) Lubbers: Juliana twijfelde aan Willem-Alexander

OMG. Ruud Lubbers pakt weer 15 minuten airtime met een niet te verifiëren bewering. In Nieuwsuur zegt de ex-premier dat Juliana aan hem liet weten te twijfelen aan de capaciteiten van Willem Alexander. Zo kennen we de valse Jezuïet Lubbers weer, zeker omdat hij zelf opmerkt dat hij wél alle vertrouwen had in de aanstaande koning. 

7) Slechts 2000 kaarten verkocht Ajax-Emmen

Voor het bekerduel Vitesse – Ajax in Emmmen zijn tot nu toe slechts 2.000 kaarten verkocht. Ai!

8) Milieudefensie tart Shell.

Shell hoort vandaag of het wordt veroordeeld vanwege laks optreden in Nigeria, waar de olieproducent een kleine milieuramp veroorzaakte met onverantwoordelijk geboor. De zaak werd aangespannen door Milieudefensie.

9) Broer liet Whitney Houston crack gebruiken

Bobbi Brown was het niet, het was Michael Houston die zus Whitney aan de crack hielp.

10) Onderhandelen tijdens lunch is profitabel

Harvard Business Review zegt het dus is het waar. Als je luncht, onderhandel je beter.