Humor

EXCLUSIEF: Meester Bart bekent: ‘Ik ben hipster’

01-02-2013 13:06

Jarenlang was het een last op de schouders van de populaire docent uit de Bijlmer, die leuke uitspraken van zijn leerlingen plaatste op zijn goedbezochte Facebook, Tumblr en Twitter. “Maar”, voegt de duidelijk opgeluchte docent er aan toe, “ik was in feite al een hipster voor het hip was. Mensen stelen sindsdien mijn stijl.”

We kennen Meester Bart allemaal doordat hij anoniem leerlingen citeert die op een grappige manier met de werkelijkheid omgaan. Je moet denken aan teksten als: ‘Meester, op het toilet staat ‘buiten gebruik’. Moet ik nu buiten naar de wc gaan?’ Oh, oh, oh, wat zijn die kinderen toch gek, haha, haha, haha.

Schokkende bekentenis

Makkelijk is het niet voor de docerende paspop van hippe modewinkel Fresh Cotton, maar hij kan het niet langer voor zichzelf houden: “Ik wil dat de wereld weet dat ik een hipster ben. Ik ben dol op Instagram, gek op Berlijn en draag al jaren de mode van 2015. Ik ben een hipster en ik ben er trots op!”

“Ik hoop dat de mensen die mijn stijl stelen, ik noem geen namen, ook uit de hipster-kast willen komen. Hipster zijn is niets om je voor te schamen. Hele strakke broeken en hemden dichtknopen tot de bovenste knoop, zonder das te dragen: dat zit niet alleen fijn, het is gewoon ook nog heel erg mooi. Belachelijk mooi. ”

Zwarte kindjes

Meester Bart geeft al langere tijd les op een school in de Bijlmer. “Of ik ook als eerste door had dat geleurde kindjes fashion zijn? Er wordt wel eens gezegd dat een zwarte baby het nieuwste mode-accessoire is. En geef ze eens ongelijk. Kijk eens naar Brad Pitt en Angelina Jolie. Zo’n baby staat ze gewoon beeldig.” Meester Bart geeft dus niet voor niets les in het multiculturele stadsdeel van Amsterdam.

ANP-1000_4002517

“Al was ik natuurlijk de eerste die doorhad dat een zwart kind niemand misstaat. Zo rond 1992 al. Sindsdien stelen mensen mijn stijl. Houdt daar eens mee op, mensen. Ik heb het ook tegen jullie, Brad en Angelina. “