Muziekmoment

04-02-2013 10:00

Komende week staan er weer een paar mooie releases op stapel. In verband met bomen en een bos en het niet meer zien, zet ThePostOnline de beste releases op een rijtje. Dit keer: Eels, Ron Sexsmith en José James.

Eels – Wonderful, Glorious

Genre: rock
Wát een fijne, stevige en absoluut meetellende plaat hebben de heren van frontman Mark Everett weer geproduceerd. Experimenteel tot recht voor je raap: Wonderful, Glorious van Eels is een spannend album dat je meeneemt op een rockende trip. Perfect om op vrijdagmiddag vanuit je luie stoel te luisteren en op maandagochtend weer mee op te starten.

Ron Sexsmith – Forever Endeavour

Genre: singer-songwriter
Zoals Nico Dijkshoorn al twitterde: “Altijd goed, een nieuwe van Ron Sexsmith.” En gelijk heeft ‘ie. Een ontspannen album met een zomers sfeertje, dat doet denken aan de vibe van Jack Johnson. Sexsmith maakt gebruik van strijkers en blazers, die een extra dimensie toevoegen aan deze singer-songwriter. De aanrader voor op de achtergrond, die zich stiekem naar de voorgrond zal zingen.

José James – No Beginning No End

Genre: Jazz/soul
Lazy jazz met een lekker hip hop sausje. José James brengt met zijn zelfverzekerde stem een soort swingende warmte uit. Subtiel, zoet en in de juiste setting ook behoorlijk romantisch. Michael Kiwanuka meets Jazzmatazz is misschien wel de beste omschrijving. Kaarsjes aan, wijntje erbij en José James doet de rest.

Cedric van der Ploeg (enorme muziekliefhebber) zet elke week de beste releases voor je op een rij.