Business

‘Fouten ABP veel erger dan SNS’

05-02-2013 08:38

Relativeren is soms lekker. Vanochtend relativeren we het nieuws in ons ochtendgebed. 

Rehabilitatie Sjoerd van Keulen!

Kijk, dat zijn argumenten. We vinden Sjoerd van Keulen, oud-SNS man, een roekeloze gek die zich liet kapotspelen door vastgoedboefjes. Hahaha, hou eens op. Heb je wel eens gezien hoe het APB faalde door mis te gokken op renteschommelingen? ‘Door te speculeren op rentestijgingen zijn pensioenen sterk verslechterd.’ De Telegraaf gaat lekker door. Die maken luchtfoto´s van de villa van Van Keulen.

FNV wil minder marktwerking op het spoor

De marktwerking op het spoor heeft meer kapot gemaakt, dan ons lief is. Vinden twee FNV-ers. Vraagje: stel nu eens dat we met de trein naar Brussel willen, maar niet met de Fyra…Oh, nee d’r is helemaal geen marktwerking.

Joehaa. Bij Reformatorisch Dagblad valt woord homoseksualiteit

Soms moet je het Reformatorisch Dagblad lezen om te  constateren dat er ook in streng-religieuze kring vooruitgang is. Vandaag staat er een recensie in de krant over een niet-gelovige tijdschriftjournaliste die over de kerk moet schrijven, en die een christelijk meisje ontmoet die lesbische gevoelens koestert. De recensente grijpt het aan en noteert: ‘Als de roman een spiegelfunctie vervult, heeft het verhaal een groot effect.’

Matchfixing valt reuze mee

We brullen elkaar lekker na, maar het stelt (nog) niet veel voor, althans het bewijsmateriaal is nog steeds mager. Iwan van Duren, de matchfixing onderzoeker van VI, vond het ‘tegenvallen’ dat er slechts voor 16 miljoen aan matchfixinggeld rondgaat in Europa. Je zou ook kunnen zeggen: het valt  misschien wel mee? Zeker omdat de superspeurders van Interpol jaren werkten aan het schandaal.

Gerard Joling slaapt graag in zijn eigen bed

Het leed van de realityster. Het kan soms onnoemelijk groot zijn. Gerard Joling houdt van zijn eigen bed. Hij gaat nu een maand onder één dak wonen met Gordon. Daar ziet hij tegen op, en niet eens alleen vanwege Gordon.

Joods racisme langs het voetbalveld

Hé gelukkig. Racisme is kleurenblind. Iedereen discrimineert. Ook Israëlische voetbalfans. En ook John McCain.

Chinese bedrijven twijfelen over Euro-investeringen

Chinese bedrijven willen best in Europa investeren, maar lopen aan tegen blokkades van culturele en of juridische aard. Onderzoekers constateerden dat Europa muren opwerpt, en niet de Chinezen.

Baby’s moeten boerka’s dragen

Een religieuze aandachtsjunk met een theedoek op zijn hoofd zegt iets geks, en wij worden boos. Het is dinsdagochtend. Wie gaat er gillen? Abdullah Daoud meent dat baby’s een boerka moeten dragen. De Koran-krankzinnige zegt dat alle pasgeboren meisjes bedekt moeten worden met een gezichtssluier ‘om hen te beschermen tegen de dreiging van seksuele agressie’

Dit is zoals Boulevard zou moeten zijn…

Mag het ietsje pittiger, Albert? TMZ is Amerika’s best bekeken entertainmentshow. Waarom? Omdat Harvey Levin iedereen de waarheid in zijn gezicht schreeuwt. Bijvoorbeeld dat Justin Bieber een enorme aansteller is met zijn gedweep met de rapwereld. Met hem vergeleken is Albert een pussy.