Bridget Jones komt terug

05-02-2013 20:14

Veertien jaar geleden hoorden we voor het laatst van Bridget Jones. In haar dagboeken schreef ze over de zoektocht naar een échte, lieve, grappige, slimme, niet-arrogante, maar wel zelfverzekerde man. Ook deed ze verslag van haar strijd tegen de overmatige consumptie van kaas, chocola, alcohol, sigaretten en Ben & Jerry’s. Bridget baande zich een weg door de chaos die leven heet. In november is ze terug, en brengt Helen Fielding een derde boek over het iconische personage uit.

We moeten alleen niet exact hetzelfde format verwachten: volgens de New York Times speelt het verhaal zich af in hedendaags Londen en zal het verslag doen van een nieuwe fase in Bridgets leven. Het nieuwe, nog niet getitelde boek komt uit in november, en is een vervolg op Bridget Jones’s Diary (1996) en Bridget Jones: the Edge of Reason (1999).

Fielding publiceerde het eerste boek als feuilleton in The Independent, waar het daverende, schaterende kritieken kreeg. Fielding kreeg het voor elkaar te schrijven over een chaotische, grappige, aandoenlijk naïeve maar toch heel stoere vrouw, waar veel lezers zich in konden herkennen. In november is het kijken of ze daar in haar derde boek, bijna 15 jaar later, ook zo goed in slaagt.