Sport

Lindsey Vonn crasht hard in Oostenrijk

05-02-2013 19:27

De Amerikaanse skiester heeft een flinke klap te verduren gehad tijdens de eerste dag van de wereldkampioenschappen Alpine Skiën in Oostenrijk. Tijdens de super-G voor vrouwen ging het mis voor de 28-jarige Vonn. Ze leek op de zijkant van haar ski te landen waarna ze voorover tuimelde en vervolgens in een poortje crashte.

Dokters hebben bevestigd dat ze haar rechter kniebanden heeft afgescheurd. Vonn werd snel na de crash met een helikopter afgevoerd naar het ziekenhuis. Volgens andere deelnemers was de baan er slecht aan toe en waren er zelfs plekken waar niets te zien was. De race heeft uiteindelijk drieënhalf uur stil gelegen.

De Amerikaanse viervoudig World Cupkampioene maakte haar debuut op 16-jarige leeftijd en deed een in 2002 als 17-jarige al mee aan de Olympische Winterspelen in Utah. In 2010 won ze goud in Vancouver in de afdaling en pakte brons op de super-G. Dat Vonn een pittige tante is bleek vorig jaar nog, toen werd haar verzoek om uit te komen in de competitie voor mannen afgekeurd door de Internationale Ski Federatie.