Binnenland

TomTom komt met hufter app voor taxi’s

05-02-2013 10:46

Met de nieuwe app van TomTom kun je vanaf nu je reistijd, route en chauffeur bekijken, voordat je in de taxi stapt. Zo hoef je wellicht nooit meer verrast te worden door onbeschofte taxichauffeurs tijdens je taxirit. Op de app krijgen taxichauffeurs een profiel, waarop je als klant commentaar kunt plaatsen.

Gewaarschuwd voor je instapt

Als je tijdens je ritje weer eens afgezet wordt door een taxichauffeur, omdat hij bijvoorbeeld de langste route neemt of uit het niets begint te schelden en te vloeken, kun je dit na je rit aangeven op de app. Een volgende klant is zo gewaarschuwd voordat hij in een taxi stapt. Door middel van diamantjes kunnen klanten taxichauffeurs ook punten geven voor de rit.

De app is nu eerst alleen nog geschikt voor Amsterdam en Rotterdam, maar zal in de toekomst landelijk gebruikt kunnen worden. Verder wil TomTom automatische betalingen toevoegen aan de app en een functie, waarmee mensen hun lijst van favoriete chauffeurs kunnen delen met andere gebruikers. Of we door de app eindelijk verlost zijn van alle onbeschofte taxichauffeurs, is natuurlijk nog maar de vraag.