Tuneparade week 6

05-02-2013 14:00

Amy Lyon – I’m Falling (Glanz Bootleg Remix)

Opkomend talent Amy Lyon gaat in de remix met haar laatste singel I’m Falling. Een uitgekleed, minimaal popliedje en dito remix. Kruipt onder de huid.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Mf3qSwf4RLs

MMOTHS – All These Things

Typisch Brits psychedelisch pareltje. Downtempo, electronica met veel distortion en dreigende doch schattige damesstem. Klein doch epic.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=q6iZCz_k7M0

Chloe Howl – Rumour

Hmmm. het lijkt wel het dameskwartiertje. Nu dan, Chloe Howl, een soort kittige en roodharige versie van Adele. Lyrics vol ‘teenage angst’ op een soort dubstep-rockballad manier. Keurig gedaan, pottenaanhang gegarandeerd.

https://www.youtube.com/watch?v=jih021R5Djs

Py – Black Magic

Oké, nog één dame dan en dan ook maar de voetjes van de vloer. Uiterst lolllige en hitsige tune met dwingend melodielijntje en flink doordreunende bas. Old Skool dansen bij een dure auto ook. Toptune.

Depeche Mode – Heaven

Geniale band, geniaal nummer weer en geniaal uitkijken naar de nieuwe plaat. Grote kans dat je dit nummer al lang gehoord hebt, maar hij mag niet in de Tuneparade ontbreken. In klassieke goede vorm, in één woord geweldig. Punt. Amen.

Ghost Beach – Been There Before (Shook Remix)

Moog-Funk van eigen bodem in deze remix van Shook, de grootste funkster van de lage landen, van deze Ghost Beach track. Duikt diep in de funky disco, sleept zich voort door de ruimte om daarna alle hoeken te vullen. Pas op dat je niet nu al een fles bubbels opentrekt.

Ghost Capsules – Inside

Kent u die geweldige sample-squad Bomb The Bass nog? Voorman Tim Simenon heeft dit jaar in het teken gezet van zijn nieuwe outfit Ghost Capsules. Met dikke retrosynths belegen duistere track en ijle vocalen. Tune!

Dean Blunt – Papi

Even een tandje terug schakelen met de excentrieke Dean Blunt. Wie herkent de megaband achter de sample? Mega.

Coma – Hoooooray

Dikke duitse dubbige synthy en minimale pop. Laat dat maar aan onze oosterburen over. Geen geluidje teveel, geen handclap te weinig. Ganz Perfekt.

Anton Kubikov – I Just Don’t Know

Oioioi, dubtechno uit Rusland die de Basic Channel Rhythm & Sound-sound naar de kroon steekt. Moeten we even in wegzinken, van bijkomen en wederom in wegzinken, diep, heel, heel, diep!

Little Daylight – Overdose

2013 wordt het jaar van de pure, electronische pop. Of je het nou leuk vind of niet. Dit ietwat melancholische liedje kan zo een festival-favoriet worden met dat heerlijke getrommel in het reffrein. Puik.

Foto: ANP