Media & TV

DWDD-tafeldame worstelt met ‘aarsgewei’

06-02-2013 17:06

BNN-radiopresentator en DWDD-tafeldame Willemijn Veenhoven is heerlijk incorrect. Ze haat GroenLinks, eet paté, rijdt in een groene tweedehands BMW, snikt om Dolly Parton en bezit een aarsgewei met daarin de naam van haar ex-man.

‘Ja, toen ik aan vriendinnen vertelde dat ik boven mijn billen een tattoo had laten zetten gilde eentje: “Je hebt een aarsgewei”, biecht ze deze week op aan Nieuwe Revu.

Tokkietekening

En deze tokkie-tekening moet nu maar eens worden weggelakt, vertelt ze aan het weekblad. De komende maand zal Veenhoven, afkomstig uit een keurig Amsterdam-Zuid milieu, de tattoo (een afbeelding van een gekko) laten verwijderen in een van de uitzendingen van BNN Today, het radioprogramma dat ze elke avond presenteert op Radio 1.

Ex-man

De naam van haar ex-man staat in de bek van het beestje. ‘Ik ga volgende week met mijn getattoëerde collega Eric Corton kijken hoe ik het eraf kan krijgen’, verklaart ze tegenover ThePostOnline.

De ex-man, die een nieuwe vriendin heeft, draagt overigens nog altijd de naam van Veenhoven op zijn schouder. ‘Bij hem staat er heel groot: “Willemijn”. Nee, ik weet niet hoe zijn vriendin dat vindt.’

BNN overdag

Veenhoven is sinds oktober tafeldame bij DWDD. Ze werd deze zomer gescout vanwege haar optreden in de Radio Sportzomer, de radioshow die negen weken lang elke ochtend was te horen op Radio 1.

Tegenover Revu zegt ze: ‘Dat vond Matthijs van Nieuwkerk leuk. Ik ook trouwens. Het wordt tijd dat BNN overdag ruimte krijgt op Radio 1.’