Kereltje Pechtold mag laat opblijven vanavond

06-02-2013 19:24

Alexander Pechtold mag vandaag, woensdag 6 februari, wat later opblijven dan normaal. Kereltje Pechtold moet meestal direct na Sesamstraat naar bed, maar vandaag mag hij wat langer in zijn pyjamaatje blijven zitten voor het NOS Jeugdjournaal.

Het Jeugdjournaal is eigenlijk niet geschikt voor Alexandertje. In Sesamstraat en Zapplive is nog ruimte voor nuance, voor kleurverschillen en voor hoop. In het Jeugdjournaal daarentegen gaat het alleen maar om feiten en is de wereld zo zwart-wit. Dan wordt Pechtoldje maar gedwongen om keuzes te maken, om ergens voor of tegen te zijn, en daar is hij nog niet aan toe. Het grote mensen jeugdjournaal is natuurlijk helemaal uit den boze.

Maar vandaag krijgt Alexander een extra roosviceetje en bakje chipjes. Want Bassie en Adriaan komen in het Jeugdjournaal. En Alexander is al heel wat jaartjes fan van de clown en de acrobaat. Vooral van de clown. Die maakt hem aan het lachen en hij lijkt ook nog eens een beetje op Alexander. Met dat bolle koppie en die gekke haren en die iets te grote neus. Nu maar hopen dat de andere onderwerpen in het Jeugdjournaal de kleine Alexander niet bang maken of tot een keuze dwingen. Veel plezier Kereltje Pechtold!