Buitenland

Babyboomers te dik, hebben diabetes, aan de rollator

07-02-2013 09:03

Babyboomers actieve wandelmensen die graag sudoku’en en hun uw pensioen zo lang mogelijk uitstellen? Vergeet het maar. Uit een nieuw Amerikaans onderzoek blijkt dat babyboomers vooral luie, suiker vretende, vetgemeste couchpotato’s zijn. Waarom anders zijn ze masaal te dik en hebben ze veel vaker last van suikerziekte dan hun ouders?

Terwijl slechts 13 procent van de boomers in de opvergangs- en penopauzeleeftijd (vanaf ongeveer 45 jaar) nog in staat van excellente gezondheid verkeert, was dat bij de generatie voor hen heel anders. Bij die generatie verkeerde maarliefst 32 procent van de veertigplussers nog in excellente gezondheid.

Of neem obesitas: 39 procent van de pensioengraaiers zeult teveel vet met zich mee. Tegen 29 procent van de generatie die tenminste nog ´cht ons land na de oorlog heeft helpen opbouwen

Bovendien zijn de boomers van nu veel eerder en vaker toe aan wandelstok of rollator.

Maar dankzij onze vergevorderde geneeskunde wordt de babyboomer van nu wél gewoon veel ouder dan de generatie daarvoor. En dat is niet persé fijn want zo krijgen we een grote grijze massa die vooral ziek is maar zwaar drukt op onze gezondheidszorg.