Hells Angels geen ambtenaar?

07-02-2013 19:00

In navolging van Hells Angels zou de overheid ook wielrenners, Volendammers en schakers moeten weren als ambtenaar.

Slecht nieuws voor sommige Hells Angels. Dinsdag heeft de Tweede Kamer namelijk een motie aangenomen die stelt dat er een richtlijn  moet komen waardoor ‘leden van dubieuze motorclubs’, geen ambtenaar kunnen zijn. Hoewel dat niet klinkt alsof de motorambtenaren acuut moeten vrezen voor hun baan, is de gedachte achter de motie wel heel verkeerd.

Imago

De Angels hebben natuurlijk niet een heel lekker imago. Regelmatig halen ze het nieuws met  berichten over drugs, geweld of combinaties hiervan. Het is duidelijk geen clubje ideale schoonzonen. Daar staat echter tegenover dat het OM er niet in is geslaagd aan te tonen dat de Hells Angels een criminele organisatie is en dus zijn ze dat niet. Het ‘Hells Angel-schap’ mag iemand daarom niet in de
weg staan om ambtenaar te zijn.

Zolang je in je vrije tijd niets illegaal doet, heeft de overheid er helemaal niets mee te maken. Ook niet als je ambtenaar bent. Regeringspartij VVD, bedenker van dit onzalige voorstel, is echter een andere mening toegedaan. In navolging van bemoeienissen met de kleding van de burger – in de vorm van een boerkaverbod – gaan ze zich nu dus ook bemoeien met de hobby’s. Een mooi stelletje liberalen is dat.

Inkrimping van de overheid

Mocht de richtlijn er inderdaad komen, hoop ik dat de VVD consequent zal zijn en ook ambtenaren  ontslaat die om andere redenen geassocieerd worden met drugs of geweld. Om te beginnen dacht ik aan alle wielrenners, amateurvoetballers, festivalbezoekers, Volendammers en uiteraard schakers. Eigenlijk is het best een efficiënte manier om de overheid in te krimpen!