Naakte vrouwen op de foto

07-02-2013 14:28

Onlangs dook er al een filmpje op van een TED presentatie waarin een prachtig mokkel model liet zien hoe foto’s worden gemanipuleerd en dat ‘echte vrouwen’ er anders uit zien. Welnu: deze echte vrouwen worden nu opgeroepen om zich te laten fotograferen. Naakt.

The Nu Project is een reeks van eerlijke naakte vrouwen van over de hele wereld. Het project begon in 2005 en heeft als visie ‘geen professionele modellen, minimale make-up en geen glamour. De focus van het project hun persoonlijkheden, onzekerheden en eigenaardigheden. You Are Beautiful.’

De initiatiefnemer van het project, Matt Blum, roept vrouwen op om zich naakt te laten fotograferen, op een soort ‘puur en eerlijke’ manier. In hun woonkamer, op de bank of op de trap. Alle maten en vormen zijn toegestaan, als je maar ouder dan 21 bent. De foto’s zullen worden gebundeld in een boek.

Exhibitionisme?

De meeste vrouwen vonden de fotoshoot spannend, maar voelen zich moedig, zeker van hun lichaam en zelfbewuster. Op de website zijn al shoots te bewonderen van vrouwen uit Amerika. Het project gaat binnenkort plaatjes schieten in Spanje en Portugal.

Foto:  Andrew Mager