Recessionista’s

07-02-2013 17:00

Deze vrouwenblaadjesterm is in februari weer helemaal terug: de sales zijn geweest en je mag eigenlijk niet meer shoppen van jezelf. Recessionista’s, een samentrekking van recessie en fashionista’s, zijn echter niet langer alleen op zoek naar koopjes in de Sale. Zij kopen spijkerbroeken bij de Zeeman en oorbellen bij de Kruidvat. Maar kan dat ook anders?

Budgettips hadden we al langer, maar recessionista’s gaan verder. Naast tips om je make-up een tweede leven te geven zijn er massa’s websites waar je coupons kunt printen, korting codes kunt copypasten en tutorials met naailessen. Voor de modepopjes met een terugval zijn er leuke online vintagewinkeltjes. Een overzicht voor de liefhebber die liever niet naar de Lidl gaat voor mode.

The Recessionista
Mag natuurlijk niet ontbreken, maar eigenlijk irrelevant voor deze lijst. De site wordt gesponsord door designers en hun idee van budgetteren is “Kijk! Schoenen voor 799 dollar! Op hun Facebook vind je coupons, dus maak daar gebruik van!”. Zet dus niet echt zoden aan de dijk.

The Budget Fashionista
Hippe blog met geïnspireerde looks, tips en trends.

Pinterest: DIY clothing
Verslavend leuke ideeën om je oude kleding te pimpen. Vooral cheap-ass schoenen blijken zeer ontvankelijk voor toffe makeovers.

Pinterest: DIY sewing
Nog meer leuke tutorials over het maken van je eigen kleding.

FrouFrou’s
Online vintagewinkeltje (maar je kan ook langsgaan in Arnhem). Verkoopt unieke items voor leuke prijzen. Niet supergoedkoop, maar wel essentieel voor de modeverslaafden die echt niet op hun handen kunnen zitten.  Goed zoeken tussen de vele verschillende smaken.

Doortje Vintage
Nog een vintagewinkeltje met scherpe aanbiedingen.

PS: I Made This
Een beetje over the top en veroorzaakt hoofdpijn als je er te lang naar kijkt, maar dit blog heeft enthousiaste ideeën en inspireert tot vernieuwende stijlen.

Kortingscodes 
Onmisbaar bij online shoppen. Naast codes vind je hier ook waar het uitverkoop is en allerlei shopping tips.

Heb jij nog een tip? Laat het weten in de comments!