Voetbal

Vitesse weer compleet met Bony en Rutten

07-02-2013 17:00

Wat leek het toch heerlijk rustig in Arnhem, tijdens de eerste seizoenshelft. Maar Vitesse blijft Vitesse en dus was er de afgelopen weken weer eens ouderwets sprake van een Hollywood aan de Rijn. De Arnhemmers verloren een paar keer, trainer Fred Rutten kreeg zijn beloofde aankopen niet en bleef als klap op de vuurpijl een paar dagen ziek thuis. Hoe staat Vitesse ervoor, een paar dagen voor de topper tegen PSV? 

Er is ondanks alle perikelen van de afgelopen weken hoop voor de fans van Vitesse. Talisman en topscorer Wilfried Bony is namelijk terug in Gelderland. De spits van Ivoorkust werd uitgeschakeld met zijn land in de kwartfinale van de Africa Cup. Bony kwam amper in actie, maar scoorde toch nog één keer. Hij raakte dus niet geblesseerd maar belangrijker nog, hij werd niet verkocht. Interesse uit Engeland werd nooit echt concreet en daardoor kunnen de fans dus nog minimaal een halfjaar genieten van de kunsten van de topscorer van de eredivisie.

Bony is dus terug bij Vitesse, maar ook de trainer die die Ivoriaan aan het scoren kreeg is weer terug. Fred Rutten was een paar dagen ‘ziek’, maar meldde zich afgelopen dinsdag weer op het trainingsveld. De vraag is of de spelers van Vitesse hun trainer nog serieus nemen. Want een trainer kan wel overhoop liggen met het bestuur, de spelersgroep wordt niet vaak in de steek gelaten in de voetbalwereld. Daar komt nog eens bij dat de ruzie met het bestuur ging over de selectie, die in de ogen van Rutten niet sterk genoeg is en versterkt moet worden. Had Rutten dan zo weinig vertrouwen in zijn groep dat hij liever ziek thuis bleef?

Vitesse heeft dus twee belangrijke mensen terug in haar gelederen. Er is nog een belangrijke factor aanwezig. Vitesse verloor dit seizoen nog geen topper in competitieverband. Van Ajax werd twee keer gewonnen, tegen Twente werd er gelijk gespeeld en van Feyenoord en PSV werd er gewonnen. Het duel in Eindhoven eindigde in een 1-2 overwinning voor Vitesse, door doelpunten van Reis en wie anders, Wilfried Bony.

Komende zaterdagavond om 20.45 uur alle antwoorden: Vitesse – PSV!