Weekendagenda: dit móet je komend weekend doen

07-02-2013 15:00

Je agenda komend weekend is nog blanco? Geen zorgen. ThePostOnline heeft een paar leuke evenementjes voor je op een rijtje gezet.

Donderdag 7 februari

Arnhem
Bibliothecaris met dubbelleven. WILCO. zit overdag in de bieb, en is ’s nachts DJ. Nou ja, oké, niet helemaal. WILCO. is een literair verantwoord magazine. En nu geeft hij een feestje. Vanavond. Thema: funky librarian. Dus trek je collegekleding maar uit de kaste en op naar PopupKlup.

Utrecht
Oorspronkelijk is het iets Nijmeegs, maar heel Nederland neemt het concept van Stukafest over. Kleinkunst in studentenkamers. Heel Utrecht is vol met muzikanten, cabaretiers, schrijvers en dichters. Die gaan hun kunst vertonen tijdens Stukafest. Alle info vind je hier.

Amsterdam
Zicht op de toekomst? Of weet je het beter? Tijdens Event 2022 kun je dan helemaal los. Geen lange speeches, slechts korte pitches over de toekomst, duurzaamheid, politiek. Er komen allemaal best interessante mensen. Wie dat zijn vind je hier, en daar staat tevens het emailadres om je aan te melden.

Vrijdag 8 februari

Rotterdam
Altijd al willen weten hoe een kunstenaar te werk gaat? Wel, dat kan in Rotterdam. Fotograaf André Smits fotografeerde zo’n 1600 kunstenaars in hun werkruimte, altijd met hun rug naar de camera. Die foto’s hangen aan de Rotterdamse Zomerhofstraat 71 tijdens Two at the Time. Live: schilders en Avilyn. Alle info hier.

Amsterdam
Vergeet Duitsland: op de Balkan kunnen ze ook bier drinken. Moet de organisatie van Balkan Bierfest hebben gedacht. Voor €22,- heb je een enorm menu Balkanistisch voedsel. En ze hebben dus ook bier. In Paviljoen van Beuningen, vanaf 19.00 Wel even reserveren. Alle info vind je hier.

Utrecht
Let’s dance to Joy Division! In Tivoli kan het. Tijdens Never Mind The British wordt er louter dansbare Britpop gedraaid. De hele avond dansen op gitaren en Britse accenten. En leuk: als je voor vrijdag 8 februari 15.00 op Facebook aangeeft dat je erbij bent, kun je gratis naar binnen. Is het proberen waard.

Zaterdag 9 februari

Velsen
Omdat jarig zijn zo leuk is dat je het vaker zou moeten doen, organiseert Timboektoe Beach een verjaardagsfeestje. Iedereen is jarig en niemand hoeft zich zorgen te maken of iedereen wel genoeg hapjes en drankjes heeft. Klinkt geweldig. Hopelijk hebben ze ook cadeautjes. Alle info hier.

Nijmegen
Filmavond in Nimma! Moving pictures, silent films. Dat is de titel van Extrapool’s filmavond op 9 februari waar de uitzinnige werken van Martha Colburn, Kevin Toma en Peter van der Es te bewonderen zijn. Alle informatie vind je uiteraard hier.

Zondag 10 februari

Onder de rivieren
Er was iets met een verkleedpartijtje voordat de vastentijd begint. En bier. Vooral dat bier hebben we onthouden. Carnaval!

Betere plannen voor komend weekend? Suggesties kunnen in de reacties.

Ingelise de Vries (Chef Hippe Dingen) is altijd op zoek naar leuke events, vooral ook buiten Amsterdam. Tips? Mail of twitter.

Foto: ANP