Weten & Tech

Bits: Rayman Legends, Age of Wonders en Noord-Koreaans geluk!

08-02-2013 17:30

Er komt een nieuwe Age of Wonders, Rayman Legends is uitgesteld, Starcraft II wordt vriendelijker en we hebben beelden van Reus!
Yes! We hebben weer zin in de toekomst! Onze kameraden in Noord-Korea trouwens ook…

Triumph is terug


Het was een tijd stil rond het Delftse Triumph Studios, maar deze week kondigde het Age of Wonders III aan. Het turn-based strategiespel staat gepland voor het najaar van 2013. Triumph is ook bekend van de Overlord-serie; een nieuw deel in die reeks is nog niet in productie.

 

Reus dev diary


Onlangs lieten we jullie een trailer van de ‘god game’ Reus zien. Ontwikkelaar Abbey Games bracht gisteren een ‘dev diary’ uit, oftewel een filmpje waarin ze laten zien hoe het er nu met de game voor staat. In dit filmpje zie je hoe je het landschap in de game verandert om de aardbewoners te helpen of juist te klieren.

 

Journey is de beste

De jaarlijkse ‘DICE Awards’ zijn uitgereikt: de grote winnaar is het kleurrijke avonturenspel Journey, met acht prijzen, waaronder ‘Spel van het jaar’. Op respectabele afstand volgt The Walking Dead met vier awards. Halo 4 en XCOM: Enemy Unknown sleepten elk twee prijzen in de wacht, waarvoor precies lees je op de pagina van de ‘Academy of Interactive Arts and Science’.

 

Rayman is met de trein: komt half jaar later

Rayman
Rayman Legends zou eigenlijk eind deze maand verschijnen voor de Wii U, maar het platformspel is uitgesteld naar september. Uitgever Ubisoft besloot de Wii U-versie tegelijk te lanceren met de Xbox 360- en Playstation 3-versies. De ontwikkelaar van het spel is niet zo blij: de studio zat al een half jaar in ‘crunch time’ – de periode waarin iedereen constant overwerkt om het spel op tijd af te krijgen – naar nu blijkt dus onnodig. Voor Rayman-fans met een Xbox of PS3 is het natuurlijk wel leuk nieuws.

Het voordeel voor Ubisoft is dat ze maar één marketingcampagne hoeven te organiseren voor Rayman Legends. Het uitstel kan ook betekenen dat Ubisoft niet veel vertrouwen heeft in de winstgevendheid van een game die alleen op de Wii U verschijnt.

 

Zynga behaalt goed resultaat: 200 miljoen verlies

Zynga, de uitgever van ‘social games’ als Farmville, draaide in 2012 een verlies van 209 miljoen dollar. Omdat dat beter is dan financieel experts verwachtten steeg de aandelenkoers deze week. Sinds de beursgang sloot Zynga een aantal studio’s en stapten er veel hooggeplaatste medewerkers uit het bedrijf.
Zynga kondigde een tijd geleden een nieuwe tactiek aan om weer winstgevend te worden: het bedrijf wil binnenkort gokspellen uitbrengen die met echt geld werken.

 

Starcraft stelt je op je gemak


Online spelen in het strategische Starcraft II is voor veel mensen een zenuwslopende ervaring. Je hebt het verhaal uitgespeeld, denkt dat je het spel wel een beetje snapt en start zelfverzekerd een potje op. Na twee minuten word je overspoeld door een leger vijanden terwijl je zelf nog twijfelt over waar je je eerste gebouwtje plaatst. Vergelijk het maar met dat je één keer een boksles hebt gehad en je ineens tegen Mike Tyson moet vechten. In de zeven tellen die zo’n wedstrijdje duurt heb je niet eens de kans om iets te leren.

In een vorige Bits meldden we al dat Blizzard het spel toegankelijker wil maken als de uitbreiding Heart of the Swarm op 12 maart verschijnt. Het filmpje toont je de verschillende manieren waarop je kunt oefenen, zonder dat je plaats op de ranglijst er onder lijdt.

 

En hier ging het helaas ook over…

 

Sim Shitty vertalingen

De nieuwe Sim City ziet er veelbelovend uit, maar hetzelfde kan helaas niet gezegd worden van de spelwebsite. Wat moet de lezer met tussenkoppen als ‘Visualisatielagen dankzij’, ‘Ongelooflijk deep simulatie’ of ‘Multi-City met’? De extatische vreugdekreten van de verschillende gamebladen zijn ook zeer belangwekkend. Uitschieter is die van Power Unlimited: “Sim City is terug!” Voor het geval je dacht dat Sim City weg was. Geniet! ‘Komende maart 7!’

 

De glorieuze Noord-Koreaanse toekomstdroom

Waar dromen al die dolgelukkige Noord-Koreanen van? Van een Kwangmyungsong 21-ruimteschip dat de communisten het ruimtetijdperk binnenloodst! Oh, en dat New York in brand staat. De special effects zijn afkomstig uit Call of Duty: Modern Warfare 3 en de muziek waar onze menslievende hoofdpersoon bij wegzwijmelt is… We are the World(!).

http://www.youtube.com/watch?v=hK8zQIsMmnk

En met deze blijde boodschap wens ik u een fijn weekeinde.

Wil je – om wat voor reden dan ook – contact opnemen met Bits? Stuur een mailtje naar [email protected], of volg op Bits op Twitter: ‘@Bitspost’.