Buitenland

Emails familie Bush gehackt

08-02-2013 16:29

De email accounts van verschillende leden van de  familie Bush zijn gehackt, dat meldt website The Smoking Gun. De hack heeft verschillende familiekiekjes opgeleverd, waaronder foto’s van George H.W. Bush in ziekenhuispyama en enkele bizarre zelfportretten die George W. Bush van zichzelf gemaakt heeft in bad en onder de douche. Iedereen kan schilderen? Mwah.

Begrafenis
Uit de emails blijkt ook dat de familie Bush al bezig was met de voorbereidingen voor de begrafenis van de pater familias die eind vorig jaar na een bronchitis op de intensive care was beland. De stafchef van Bush Sr. mailde de familie dat de het uitvaartteam al in actie was gekomen maar dat dit bericht wel in de categorie viel van “things NOT TO TELL YOUR MOTHER.”

In een email op tweede kerstdag 2012 zou George W. Bush hebben rondgemaild voor verhalen over zijn vader die hij bij de herdenkingsdienst kon gebruikten. Daarbij grapte hij over Bill Clinton: “Hopefully I’m jumping the gun. But since the feeling is that you all would rather me speak than bubba, please help.”

Bubba
Bill Clinton (bijnaam: Bubba) heeft een warm plekje veroverd in de Bush familie. George W. Bush verwijst in de emails naar hem als broer, en Jeb Bush noemt Clinton als bewijs van de goedheid van zijn eigen vader. Bush Sr. zou de toenmalige president Clinton enorm hebben geholpen met zijn reputatie na het Monica Lewinsky schandaal. De  twee oud-presidenten zijn later innig bevriend geraakt.

Behalve persoonlijke kiekjes en mooie familieverhalen is de hacker ook bij meer gevoelige informatie gekomen zoals adres- en telefoongegevens van verschillende familieleden en zelfs de viercijferige code van een veiligheidshek.

FBI
Er wordt momenteel onderzoek gedaan naar de hacker die schuil gaat onder de naam ‘Guccifer’ en die naar eigen zeggen al een lange geschiedenis heeft met de FBI. Zo laat ‘Guccifer’ The Smoking Gun weten: “I have an old game with the fucking bastards inside, this is just another chapter in the game.” De hacker zou eerder al bij honderden accounts hebben ingebroken.