Bladen

Nederland verliest korting in Europa

08-02-2013 08:39

Minder geld naar Europa, maar Nederland verliest wel zijn kortingsvoordeel. En Donald Byrd is dood,  na Miles Davis de beste trompettist ter wereld.

Gehuurde liefde in China

Keeping up appearances in China. De viering van oud en nieuw is leuk, maar als je geen vriend (in) hebt, dan sta je daar alleen. De nieuwste trend tegen Oud en Nieuw eenzaamheid: je huurt een tafeldame/heer, dan valt die  gewraakte singlestatus niet op.

GayVVD in Israël

Homo’s mogen best rechts zijn, want rechts is niet langer rabiaat pro-familie en dommig anti-gay. Waar de VVD in Nederland al jaren een gezellige tikje reactionaire gay partij is geworden, richt rechts Israël zich nu ook tot de homo stemmer.

Christelijk Fashionweek in Florida

Al dat bloot op de catwalk. Bah. In Tampa, Florida opent de Christian Fashion Week. Bij de bikini-show mogen alleen dames naar binnen.

99-zzz-9 en welke nummerplaat dan?

We zijn er door, beste automobilisten: de huidige kentekenplaten zijn bijna op. Binnen een paar weken zal 99-ZZZ-9 het laatste nummerbord zijn dat aan een auto-eigenaar wordr uitgereikt. Hoe nu verder?

Lelijke schoonheid bij Buzzfeed

Leukste vermaaksite van Amerika is Buzzfeed. Goed gemaakte flauwekul. Vandaag de serie: mooie vrouwen die soms lelijk kunnen zijn.

Europa wil voetbalidiotie doorbreken

De Europese Commissie wil dat het krachtsverschil tussen arme en rijke voetbalclubs verkleint. De Europese bestuurders hebben een heel dik rapport geschreven met maatregelen om een eerlijker speelveld te creëren. Aanbevelingen zijn onder meer: een salarisplafond, een schuldenplafond en een gemaximeerd aantal spelers  bij een club zodat wordt voorkomen dat een club met een goede bank een vereniging zonder sterk b-elftal altijd wegvaagt.

Gezin verkeersdode draait op voor schoonmaak weg

De gemeente Rotterdam heeft bij de nabestaanden van een overleden verkeersslachtoffer een schadeclaim gedeponeerd van 2961 euro voor het schoonspuiten van de weg, waar olie en bloed op lag. ‘Dit is onmenselijk,’ zeggen zijn dochters Felicia en Giulia Giordano (26) en daarbij houden deze twee hele knappe tweelingzusjes de aanslag in de hand.

Europese begroting nekt Nederlandse begroting

Voor het eerst in de geschiedenis gaat de Europese begroting omlaag. Dat is de uitkomst van nachtelijk overleg in Brussel. Maar Nederland moet relatief meer betalen, want ons kortingsvoordeel van 1 miljard wordt deels opgeheven. En de extra kosten die we  daarvoor moeten maken, tellen we weer op bij het begrotingstekort.

InHolland stopt met imam-opleiding.

Duur, verliesgevend en dus onbetaalbaar. Hogeschool InHolland stopt met imam-opleiding. Komt er maar in, met uw commentaar.

Donald Byrd dood!

De beste trompettist ter wereld na Miles Davis is overleden. Donald Byrd maakt de vetste souljazz en speelde met alle grote artiesten. In de jaren zeventig bonk hij uit in groovy funk muziek die door matig ingevoerde muziekkenners wel werd omschreven als ‘pornomuzak’.

Carnaval is begonnen

Ja, dat is verschrikkelijk!