Binnenland

‘Sterke aanwijzingen dat Anass Aouragh zelfmoord pleegde’

08-02-2013 22:10

Er zijn “sterke aanwijzingen” gevonden dat de Wassenaarse jongen Anass Aouragh (13) zelfmoord heeft gepleegd. Dat heeft de politie vrijdag laten weten. Omdat een misdrijf niet helemaal kan worden uitgesloten, gaat het onderzoek toch verder.

Wat de sterke aanwijzingen voor zelfmoord zijn, wilde een woordvoerster niet toelichten.

Anass werd donderdagochtend dood gevonden in een natuurgebied in Wassenaar. De avond ervoor was hij vermist geraakt. Hij was niet thuisgekomen van het rondbrengen van folders. De politie had een Amber Alert over hem verstuurd.

De politie heeft donderdag en vrijdag uitgebreid onderzoek gedaan op en rond de plek waar Anass is gevonden. Vrijdag is sectie verricht op zijn lichaam.

De vermissing en dood van de jongen hebben Wassenaar geschokt. ,,Wij zijn heel verdrietig om de lege plek die hij in de klas en in de school achterlaat”, verklaarde het Adelbert College, waar Anass in de brugklas zat. De voetbalclub Blauw-Zwart, waar Anass in de C4 speelde, neemt zaterdag een minuut stilte in acht voor het begin van elke wedstrijd.

Donderdag berichtte de Telegraaf al dat bekenden en buurtbewoners van Anass Aouragh uitgingen van een zelfmoord wegens “het online en offline pesten”. Dit leidde tot een tsunami aan kritiek van fatsoensridders en moraalridders.

ANP/ThePostOnline