Leven

Carnaval last-minute

09-02-2013 15:12

Het is dit weekend carnaval, en misschien heb je geen tijd meer om naar de feestshop te hollen om een outfit te halen. Met een beetje creabea hulp, haal je zo je eigen carnavalsoutfit uit je eigen kast.

Piraat

Benodigdheden:Schaar, zwarte basiskleding, veiligheidsspeld, (groot) gestreept shirt, kohl potlood, rode lippenstift, gouden oorringen.

De basis is zwart voor deze outfit, een broek/legging, zwarte top of shirt. Het leukste is om een wat langer shirt te hebben, daar kun je een baan stof van 10 cm breed van af knippen. Deze baan stof kun je dan om je hoofd binden. Knip daarna in de onderkant in verticaal, zodat er twee punten ontstaan en je deze aan elkaar kunt knopen. Mocht je niet in je shirt willen knippen, kun je ook de stof in elkaar draaien en met een veiligheidsspeld vastzetten zodat er een ‘ knoopeffect’ ontstaat. Combineer het geheel met grote gouden oorringen, stoere laarzen, maak je ogen lekker donker met kohlpotlood, en teken een litteken op je wang (zie rechts). Je kunt met kohlpotlood en zwarte oogschaduw ook een ooglapje nabootsen. En voilà, een piraat!

Malibu barbie

Benodigdheden: schaar, rose lang shirt, hawaii kransje, klein riempje, panty, rose blush, eyeliner, hakken.

Het idee achter deze outfit is dat je van een wijd lang t-shirt kunt omtoveren tot een jurkje door de taille samen te binden met een ceintuur of lint of sjaaltje (hoe feller de verschillende kleuren, des te beter). Mocht de onderkant te strak zitten kun je er altijd nog verticale inknippen in de onderkant maken zodat er kleine splitjes ontstaan. Bij deze outfit is make-up belangrijk omdat je moet zorgen voor grote ogen met behulp van je eyeliner, zet deze rondom je wimperrand, zowel onder als boven. Lekker veel blush op de wangen en ogen (ja het kan ook als oogschaduw, doen!), hawai kransje om, hakken aan en wop daar ga je!

Blues brother

Benodigdheden: witte blouse, zwarte broek, eventueel colbert zonnebril, haargel, zwarte stropdas, zwart kohlpotlood.

Deze outfit is zowel geschikt voor mannen als voor vrouwen. De benodigdheden spreken in principe voor zich. Behalve dat vrouwen meer werk hebben dan mannen omdat zij een baard moeten nabootsen met kohlpotlood. Dit doe je door allemaal hele kleine puntjes te zetten waar de baard zou moeten zijn, als een soort stoppelbaard. Het haar kun je in principe met behulp van een beetje haargel achterover kamen, zodat het een beetje een mannelijk-stoer effect krijgt. Sigaret in de hand, zet een nors gezicht op en je hebt een perfecte imitatie.