Muziekmoment

11-02-2013 10:00

Komende week staan er weer een paar mooie releases op stapel. In verband met bomen en een bos en het niet meer zien, zet Cedric van der Ploeg in Muziekmoment de beste releases op een rijtje. Dit keer: Trixie Whitley, RNDM en Ben Harper & Charlie Musselwhite.

Trixie Whitley – Fourth Corner

trixiewhitley
Genre: Soul/blues/singer-songwriter/wat niet?
Het was te verwachten dat het debuut van de pas vijfentwintigjarige Trixie Whitley een juweeltje zou worden. Na haar belangrijke rol in all-star band Black Dub was een individueel vervolg onvermijdelijk. Wat een indringende met blues doordrenkte stem heeft deze Belgisch-Amerikaanse dame. Doet de nekharen recht overeind staan en is de ideale luistertrip voor deze week.

RNDM – Acts

RNDM-Acts-Artwork
Genre: Rock
Jeff Ament (bassist van Pearl Jam) heeft wat vrienden uit het legendarische muziekdorp Seattle opgetrommeld om een nieuw bandje te beginnen: RNDM. En met succes. Acts is een opgewekte, rockende plaat. De sound heeft uiteraard wat weg van Pearl Jam, maar van het ietwat sombere geluid dat we van die band kennen is geen sprake. Vooral de sterke gitaar- en baslijnen maken Acts een strak album. Leuk om te weten: acts werd in vier dagen tijd opgenomen.

Ben Harper & Charlie Musselwhite – Get Up!

get-up
Genre – Blues
Slide-gitaar specialist Ben Harper en blues legende Charlie Musselwhite. Een interessante combinatie, die al vaker tot waanzinnige muziek heeft geleid. Van bluesrock tot gevoelig gezongen gospelliedjes: ook Get Up! heeft alles wat je van dit duo wil horen. De fijne mondharmonica klanken, verzorgd door Musselwhite, blijven nog lang na het luisteren van de plaat hangen en het altijd sterke gitaarwerk van Harper brengen de luisteraar een groot plezier.

Cedric van der Ploeg (enorme muziekliefhebber) zet elke week de beste releases voor je op een rij.