Voetbal

Bony wil nog deze winter weg bij Vitesse

13-02-2013 15:03

Afgelopen zaterdag keerde hij terug bij Vitesse en was hij met twee doelpunten direct weer van waarde voor Vitesse. Het gaat natuurlijk om de Ivoriaanse topscorer van de Eredivisie: Wilfried Bony. De topschutter van Vitesse heeft er nooit een geheim van gemaakt dat Arnhem niet zijn eindstation is. Hoe dichtbij een Arnhems kampioenschap dan misschien ook mag zijn, Bony wil zo snel mogelijk weg.

In de jongste editie van Voetbal International is Bony zeer duidelijk. “Ik hoop deze winter nog te vertrekken. Mijn wensen zijn niet veranderd. Ja, de markt in Rusland is niet heel lang meer open. Maar wat kan ik doen? Ik kan alleen maar werken en wachten. Werken en wachten. Ik hoop op die ene kans.” De transferperiode in Rusland is nog geopend tot 27 februari en daarom zouden vermogende clubs als Anzhi Makhachkala van trainer Guus Hiddink nog kunnen toeslaan.

Ook Vitesse zou ondanks Bony’s doelpunten niet balen van een vertrek. Bony levert veel geld op en eigenaar Merab Jordania wil een gedeelte van zijn investering in de Ivoriaan in elk geval verzilveren. Bony heeft dan ook de afspraak met de clubleiding dat ieder serieus bod bekeken zal worden. De afgelopen periode lieten Engelse clubs ook weten interesse te hebben, maar tot een transfer kwam het dus niet.