Bladen

Half miljoen voor overlijden bij SBS Schansspringen

13-02-2013 13:45

Soms lijkt het bijna of SBS er op hoopt, maar er zitten ook nadelen aan ongelukken bij het nieuweschansspringprogramma van SBS. Zo krijgen de nabestaanden van een eventueel dodelijk verongelukte kandidaat van ‘Vliegende Hollanders: Sterren Springen Schans’ een half miljoen euro uitgekeerd. Aan de andere kant: dat is een schijntje als je alle gratis publiciteit van zo’n gevalletje meerekent.

De half miljoen euro komt uit de koker van Party, dus zeer betrouwbaar. In het programma, dat begint op 22 februari, gaan zogenaamd bekende Nederlanders skischansspringen. Ze zullen elke keer van een iets hogere schans hun kunsten moeten vertonen, de finaleschans is 120 meter hoog.

SBS heeft voor elke kandidaat een aanvullende verzekering met optimale dekking afgesloten. Dean Saunders en Sita Vermeulen hebben al gebruik moeten maken van deze verzekering. Zij kregen beiden een ongeluk tijdens de training, maar kunnen nog wel doorgaan met het programma. De overige kandidaten zijn: Jodi Bernal, Chimène van Oosterhout, Koert-Jan de Bruijn, Shary-An, Bibi, Geert Hoes, Emile Ratelband, Lange Frans, Kelly van der Veer, Ingrid Jansen, Robert Schoemacher, rapper Keizer en John de Wolf.