Bladen

Sywert wil geen premier worden

13-02-2013 09:19

Obama gaf zijn State of de Union en Sywert wordt geen politicus. En andere zaken uit het ochtendgebed van ThePostOnline.

Obama maakt Reagangrap
Een goede Amerikaanse president zegt altijd iets diepzinnigs over de rol van de overheid. Ronald Reagan maakte in 1981 bij zijn inauguratie een meesterlijke opmerking: ‘Government is not the solution to our problem; government is the problem.’ Obama, een leerling van Reagan in retorisch opzicht, zegt in zijn State of the Union. ‘Het is geen tijd voor bigger government, maar voor een smarter government.’ Mooi gezegd. Die kan ook de boeken in.

Sywert wordt geen premier

BNN Today had de primeur. G500 opstandelingen leider Sywert van Lienden begint de politiek al aardig beu te raken. De Paard van Troije tactiek om partijen van binnenuit te hervormen met revolutionaire jeugdige voorstellen leek even aardig, maar leverde niet meteen resultaat op. De bende van Van Lienden gaan nu de boel opblazen door rechtszaken aan te spannen tegen versteende werkgevers. Een van de ideeën is om een collectieve claimzaak te starten tegen de verplichting om mee te betalen aan pensioenregelingen waar jongeren toch niet meer van profiteren. By the way: Sywert wordt ook geen premier. Een positie als rechter of een goede internationale baan bij een multinational ziet hij meer zitten dan een betrekking als filiaalchef van een net niet landje. Sywert begint het te snappen.

Geweigerde Nederlandsche Bank directeur gaat bloggen

Wat was hij nijdig dat hij het niet werd en moest wijken voor de onbesmette Klaas Knot. Lex Hoogduin, oud bestuurder bij de Nederlandsche Bank, duikt overal op om de DNB te bekritiseren en lanceert nu zijn eigen blog. Een aanrader, tenminste als u van venijn, rancune en valsigheid houdt. De meest ijdele econoom van Nederland, Sylvester Eijffinger, is al jaloers. Het wordt bijna lachwekkend, al die economen met hun gekwetste en opgeblazen ego’s.

Ibrahimovic bijna net zo rood als Davids

Schitterend heethoofd. Zlatan, de koning van Paris Saint German. De Parijse poenclub legde Valencia over de knie met rattig en bekeken catenaccio-voetbal. In Nederland haten we het, omdat wij liever romantisch sterven. Een voetbalwereldburger kan slechts respect hebben voor zoveel eerzucht. Zlatan pakte voor de derde keer helaas wel rood in een Champions League duel, nog één prent verwijderd van gifkikker Davids, die rood-recordhouder is in Champions League wedstrijden. David Beckham, de laatste  PSG-aankoop kon nog (niet) meedoen, want hij had verplichtingen op de Fashion Week.

ING gooit 1400 mensen op straat

Gaat niet goed bij ING. Weer een ontslagronde. 1400 man kunnen vertrekken. De rendementen staan onder druk. Winst is nog 3,9 miljard euro, maar dat komt vooral door verkoop van onderdelen.

Valentijnstattoo is rage

Betaalde journalistiek in het AD. Henkie Pankie Schiffmacher geeft kortingsbonnen voor een liefdesinktafdruk op Valentijnsdag. ‘We doen dit jaar voor het eerst een grote kortingsactie met Valentijn en we zitten helemaal volgeboekt,’ zegt Tycho Veldhoen van Schiffmacher & Veldhoen Tattooing in Amsterdam. ‘Op Valentijnsdag kunnen mensen met 50 procent korting een liefdestattoo laten zetten. Namen, hartjes: wat de klant maar wil.’

Uitstelhuwelijken zijn ook een trend

Chantal Janzen heeft geen tijd om te trouwen, en Jennifer Ewbank heeft geen zin om te trouwen, want haar vader is ziek.

Rihanna wil blijven

Ze is de grootste aandachtsjunk van de popmuziek. Rihanna heeft een nieuwe clip. En daarin is ze (weer eens) naakt te zien, nu in een bad. Dat lijf en die groene ogen blijven prachtig, maar voor de rest is het middelmatige rommel natuurlijk.

Compromis over woningmarkt

Halve maatregelen gaan de woningmarkt niet stimuleren. Toch is Mark Rutte blij dat hij een paar partijen gevonden heeft om wat terzijde puntjes door te voeren die niets gaan uithalen, zoals BTW verlagingen, een betere hypotheekaftrek voor starters en een socialistisch plafond voor de stijging van de huren. Politiek pleisterwerk.

Gemeentes verkopen raadsvergaderingen aan hoogste bieder

Bizarre vorm van staatsmonopolisme. De gemeente Wageningen verkoopt gemeente-info aan de krant die ook verslag wil doen van raadsvergaderingen. Een domme wedervraag: waarom moet die info per se in een krant staan?