Buitenland

Doodgeschoten model had zin in valentijnsdag

14-02-2013 19:17

Oscar Pistorius – de “Blade Runner” die vorig jaar geschiedenis schreef door als eerste paralympian mee te doen aan de ‘gewone’ olympische spelen wordt beschuldigd van de moord op zijn vriendin, model Reeva Steenkamp. Zij werd vanmorgen dood gevonden in het huis van het stel in Zuid-Afrika.

Steenkamp overleed na vier schotwonden. Volgens de politie zijn de getuigen al gehoord, en zijn er meerdere schoten gehoord door buren. Volgens bronnen hebben er eerder incidenten in het huis van de beroemde atleet plaatsgevonden.

Reeva was actief op twitter, waar ze zich onder andere uitsprak tegen misbruik van en geweld tegen vrouwen. Haar laatste tweets gingen over wat ze voor haar geliefde Oscar in petto had op valentijnsdag. Uit haar tweets blijkt dat ze uitkeek naar de feestdag, en geeft ze aan dat ze hoopt dat het een “day of love” zal zijn voor iedereen.

De vader van de atleet, Henke, meldt dat zijn zoon verdrietig is en het “rude” zou zijn om over de gebeurtenis te speculeren, omdat niemand de feiten nog weet.

De zitting staat gepland voor morgen.

steenkamp