Bladen

Foto: Kate Middleton, zwanger, in bikini

14-02-2013 09:58

kate-1

Chi, een Italiaans blaadje vol fijne relevante foto’s en goede interviews, brengt u deze week de beslist nu al illegale foto’s van een zwangere Kate Middleton. In bikini. Snel klikken en kijken want de handel wordt verboden in 3,2,1…

Royals

Het Italiaanse kwaliteitsblad Chi is de enige tabloid die dapper weerstand biedt tegen het Brits majesteitelijke censuristische verzet tegen vrije nieuwsgaring. Terwijl zo’n beetje elke bekende Brit vogelvrij is voor papparazzi, mag over het koningshuis geen foto worden gepubliceerd. Chi echter blijft dapper controversiële foto’s van de Britse royals publiceren.

Eerder werden in het Franse blaadje Closer wat nudepics van prinses Kate gepubliceerd om even later op bevel van hogerhand weer te worden verwijderd.

Irish Daily Star

De Ierse krant The Irish Daily Star publiceerde óók foto’s van Kate’s tieten en moest het zwaar ontgelden. Het kostte hoofdredacteur Michael O’Kane zijn baan.

De aandeelhouders waren op z’n zachtst gezegd niet blij met dit schandaal, ook al begreep de gewraakte hoofdredacteur de ophef totaal niet. Terecht ging O’Kane er vanuit dat hij de verkoopcijfers van zijn blaadje moest opkrikken.

Berlusconi

Maar sinds de schandalen met News of the World is de eigenaar van The Irish Daily, Richard Desmond, een stuk voorzichtiger geworden. Desmond is ook eigenaar van de Britse tabloids Daily Star en Daily Express.

Overigens zijn zowel het Italiaanse Chi als het Franse Closer eigendom van de voormalige Italiaanse premier Silvio Berlusconi.