Buitenland

Sarkozy wil comeback in 2017

14-02-2013 14:20

Ex-president Nicolas Sarkozy is nog steeds een goed besproken onderwerp in de Franse pers. Over zijn terugtreden in de politiek wordt volop gespeculeerd.

Veel meer dan sterke geruchten zijn het nog niet, maar steeds meer bronnen dicht bij Sarkozy bevestigen dat de ex-president nu alweer ‘sterk de behoeft heeft naar voren te treden’. Alain Juppé, oud premier, zegt dat Sarko scherp het nieuws in de gaten houdt en alert blijft. Een andere minister wist bovendien te melden dat de ex-president zich de pleuris verveelt.

François Hollande, de huidige Franse president, is er volgens insiders ook van overtuigd dat Sarkozy als tegenstander terug zal keren om zo wraak te nemen op hem.

Complottheorieën

Er zijn zelfs supportgroups die voorheen alleen bij elkaar kwamen toen Sarko nog president was, maar die nu weer wekelijks afspreken – de zogenaamde ‘Friends of Nicolas Sarkozy’. Deze club zou zijn herintreden in de politiek al aan het plotten zijn.

Ook vrouwlief Carla Bruni speculeert dat haar Napoleon terug zou kunnen keren om in 2017 een harde strijd te voorkomen tussen Hollande en Marine Le Pen. Ze stelt echter wel dat ze daar geen zin in heeft, omdat ze blij is met hun ‘nieuwe leven’. Haar nieuwe album ‘little french songs’ komt begin april uit.