Leven

Seks, seks en nog eens seks in Rio de Janeiro!

14-02-2013 19:00

Onder de rivieren in Nederland kijkt men er het hele jaar naar uit: carnaval! De Nederlandse versie verbleekt echter bij het massale manier waarop het volksfeest wordt gevierd in Brazilië. Iris Hannema doet de hele week verslag vanuit Zuid-Amerika middels foto’s, filmpjes en tekst. Vandaag deel vijf van de zevendelige miniserie: de vier beste plekken om seks te hebben!

Gewone burger een week lang debiel

De doorgaans gewone burger is een week lang debiel en de debielen een week lang normaal. Vlakbij mijn hostel woont een lokale stadsgek. In zijn ranzige legerpak en volledig uit zijn voegen gegroeide afro kapsel, schreeuwt hij dat hij kan toveren en of iemand het wil zien. Niemand let op hem, maar tijdens het carnaval is hij een van de velen gelijkgestemden in de meest debiele verkleedoutfits. Dit moet een waardige week zijn voor de tita-tovenaar.

Seksende vriendinnen

Vriendin A. smst nu net dat vriendin M. gisteravond niet is thuisgekomen en of ik weet waar zij is. Ik was zelf ook de weg kwijt dus heb geen idee. A. zelf werd wakker naast de aller lelijkste Colombiaan ooit gezien in Zuid-Amerika en omgeving. Kortom, M. is kwijt. Niet moeilijk te raden wat zij vannacht uitgespookt heeft.

Waar kun je het best seks hebben?

Dat brengt mij op het volgende onderwerp: waar wordt de liefde bedreven tijdens het Rio carnaval? Want de jonge Braziliaan woont vaak nog bij pa, ma en grootouders. En wij toeristen slapen met twaalf tot tweeënzestig man op een kamer in een veel te duur hostel omdat het carnaval is. Dus wat doet de oververhitte feestvierder? Sommige mensen slepen hun aanwinst toch mee naar het hostel en denken dat hun kamergenoten niet doorhebben dat er gewipt wordt in het wiebelende stapelbed. Anderen houden het simpel, gewoon achter een auto, staand, hop. Mee naar het ouderlijke huis kan ook maar het risico bestaat dat je de volgende dag overweldigd wordt door Braziliaanse gastvrijheid en als nieuwe schoonfamilie wordt binnengehaald.

Seks on the beach

Gelukkig is vriendin M. net weer opgedoken, ze heeft de nacht op het strand doorgebracht. Daarmee komen we dus op de vierde redelijke oplossing: het zand als kleedje voor de neukerds. En in Rio is er altijd wel een strand te vinden, overdag volgepakt met bier drinkende families, in de nacht alleen bevolkt door beoefenaars van de tijdelijke liefde.

Bier en water, jalalalala

Vandaag ben ik naar een straatbloco geweest met als thema Mario Bros. Het duurde twee uur voordat de stoet op gang kwam omdat iedereen op een grote kluit in de schaduw van de bomen bleef lanterfanten. Maar het werd weer een geweldig goed Braziliaans feestje door de smalle omhoog en omlaaggaande straten, buren met tuinslangen om ons koelte toe te sproeien en bierverkopers waren weer in grote getalen aanwezig en zongen hun eigen clublied: bier water bierrrrr waterrrrrr.

Engelse dronkenschap

Er werd zoals altijd flink gezopen – bier vooral – maar ik zie tijdens dit carnaval toch weinig Engelse dronkenschappen voorbij komen. Niets van hooligan stijl: de boel slopen, liggend op straat liggen janken van de alcoholoverdosis, kotsen over jezelf heen en daarna proberen meisjes te zoenen. Mensen zijn vrolijk, aangeschoten, schudden hun Aphrodite’s achterste, rond als appeltjes, groot, opbollend, gepropt in een heel erg strak spijkerbroekje seksistisch op en neer, man en vrouw, maar houden het verder redelijk netjes. Er wordt alleen heel erg veel gezoend, gelebberd en lipgebeten. Ik durf zelfs te beweren dat het hier perfect is. Alaaf.