Weten & Tech

Bits: Nieuwe spullen van Nintendo, Aliens: Colonial Marines zakt door het ijs

15-02-2013 18:00

Het was een week waarin er vrij weinig gebeurde op gamegebied. Gelukkig bracht Aliens: Colonial Marines redding, samen met een zekere Nederlandse voetbalbond. Als al het andere faalt kunnen we altijd nog terugvallen op een dinosaurus die alles op zijn weg verpulvert. Veel plezier! 

Huishoudelijke mededeling van Nintendo

WiiUMonsterhunter3

Nintendo kondigde in een videopresentatie een paar nieuwe games aan, alsmede wat nieuwe hardware-bundels. Een overzichtje van de belangrijkste punten:

– Er wordt gewerkt aan een golfspel op de 3DS, genaamd Mario Golf World Tour. Donkey Kong Country Returns 3D voor de 3DS is de opvolger van de gelijknamige – zonder het 3D dan – platformspel op de Wii.

– De game Monster Hunter 3 Ultimate verschijnt op zowel de Wii U als de Nintendo 3DS. Op 22 maart kun je de game kopen, eventueel gebundeld met een zwarte Wii U of 3DS XL.

– De 3DS XL verschijnt in twee nieuwe kleuren: wit (15 februari) en zwart (28 maart).

– Op 19 april verschijnt er een bundel waarin een blauwe 3DS XL wordt gecombineerd met de ‘strategie-RPG’ Fire Emblem: Awakening.

– De Circle Pad Pro XL – een opzetstuk voor de 3DS met een tweede analoog pookje – verschijnt op 22 maart.

EA valt Danger Close af

Onlangs meldden we dat de Medal of Honor-serie stopgezet werd door Electronic Arts. Aanvankelijk was EA van mening dat het laatste deel van de serie door critici ‘meer kritiek kreeg dan hij verdiende’, maar deze week verklaarde de uitgever dat Danger Close momenteel ‘niet de juiste studio is om een Medal of Honor-spel te maken’. Volgens EA heeft het falen van Warfighter niets te maken met een publiek dat moe is van ‘realistische, moderne’ schietspellen, het zat hem in de matige uitvoering van Danger Close.

Roar Rampage

roarrampage
Omdat het nieuws deze week wat magertjes uitvalt, stoppen we maar weer eens een leuke Flash-game in de mix, Roar Rampage. Je bent een reuzendinosaurus met bokshandschoenen die alles kapotslaat. Hup, de beuk erin!

Randy Pitchford ‘profiteert van kritiek’, zou dan nu multimiljardair moeten zijn

Randy Pitchford, de baas van Gearbox Software, roert graag zijn mondje, maar deze week even niet. Gearbox’ nieuwste schietspel Aliens: Colonial Marines wordt reeds de hele week met de grond gelijk gemaakt. Pitchford antwoordt op alle vragen slechts met een passief-agressief: “Ik ben altijd beter geworden van kritiek en gelukkig is er ook altijd genoeg.”

Inmiddels doen er wilde geruchten de ronde over de demo van de game, die vreemd genoeg véél beter was dan het uiteindelijke spel en er stukken mooier uitzag. Gearbox zou daarnaast een groot deel van de game naar een B-studio hebben geoutsourcet. Het kan een paar maanden duren voordat we weten waar het nu precies mis is gegaan.

De game werd flink gehypet – ook door gamemedia – en dat maakt de kritiek des te heftiger. Er is geen toorn groter dan die van de gamerecensent die beseft dat hij voor het lapje is gehouden. Bits heeft Aliens: Colonial Marines natuurlijk ook gespeeld; de recensie verschijnt binnenkort. Zonder al te veel te willen verklappen zeg ik alvast: dit is geen game die je zonder meer in je bezit wilt hebben. Wil je Randy Pitchford een persoonlijke mededeling doen? Zijn Twitter-account vind je hier!

 

En hier ging het helaas ook nog over…

 

Stop voetbalgeweld in… FIFA?

Schijnbaar hebben er zó veel ouders geklaagd over de FIFA-voetbalspellen dat de KNVB de klachten heeft doorgegeven aan de FIFA. In de game protesteren de virtuele voetballers met wilde armgebaren als ze een kaart krijgen van de scheids en dat geeft de jeugd het verkeerde voorbeeld. Tussen het aanschouwen van een zeurende Cristiano Ronaldo en het door de helft schoppen van een scheidsrechter zit natuurlijk maar een zeer kleine stap.

In de hele oude FIFA-games kon je trouwens wegrennen voor de scheidsrechter, onze wedstrijdjes duurden vroeger met gemak een uur vanwege dit spel op zich.

In de Bits van volgende week verwachten we wat aankondigingen van Sony – hoogstwaarschijnlijk over de Playstation 4 – en Bungie, die het project Destiny uit de doeken doet. Verwacht snel de recensies van Aliens: Colonial Marines en Dead Space 3. Vergeet ook niet de recensie van Hitman HD Trilogy te lezen, en mee te zingen over de vrijheid die je in het spel Dishonored krijgt.

Wil je – om wat voor reden dan ook – contact opnemen met Bits? Stuur een mailtje naar [email protected], of volg op Bits op Twitter: ‘@Bitspost’.