Voetbal

Matchfixing bij SC Veendam?

18-02-2013 13:26

Niet Boy Deul, de maker van twee fraaie doelpunten in het met 3-1 gewonnen duel van SC Veendam tegen Almere City, maar Mitch Apau werd door de supporters tot ‘Man of the Match’ uitgeroepen. Een gevalletje matchfixing of eindelijk eer voor bewezen diensten?

In Noordoost-Groningen houden ze niet zo van vedettegedrag. Fluorescerende felgekleurde schoenen die draag je maar in de dansschool. Misschien was het daarom dat Mitch Apau die toch al weer sinds 2009 bij ‘de Kolonisten’ onder contract staat nog nooit tot beste speler van was verkozen. “Mitch speelt dit seizoen op kicksen van het merk Nike met fluorescerende kleuren die vloeken bij het geel/zwart van Veendam,” lieten de Veendam Fanatics weten. Daar ga je dus geen Man of the Match verkiezing op winnen.

Eerzuchtig als Mitch Apau is, besloot de speler van Veendam de supporters tegemoet te komen. “Mitch gaf aan zijn schoenen graag in te willen ruilen voor zijn droom om de eretitel Man of the Match te krijgen.” En dus was het, ook tot verbazing van RTV Noord, niet Boy Deul maar Apau die de titel in ontvangst mocht nemen.

“Ik heb hem zeker gefeliciteerd, die jongen heeft heel goed gespeeld,” was Deul complimenteus voor zijn teamgenoot die naar nu blijkt zijn uitverkiezing ‘gekocht’ heeft met de belofte in de toekomst op normaal schoeisel het Gjaltema-stadion te betreden. Een sterk staaltje ‘Mitchfixing’ zo zong het vrijdag al rond in de catacomben van het stadion, verwijzend naar de voornaam van Apau.

De Veendam Fanatics geven inmiddels toe dat op basis van zijn twee doelpunten Boy Deul ook zeker een eervolle vermelding verdient en dus stond er gisterochtend ook op de Veendam-spits een boodschappenpakket te wachten. Mitch Apau heeft beloofd zijn kleurrijke voetbalschoenen na dit seizoen over te dragen aan de supporters.