Muziekmoment

18-02-2013 10:00

Komende week staan er weer een paar mooie releases op stapel. In verband met bomen en een bos en het niet meer zien, zet Cedric van der Ploeg in Muziekmoment de beste releases op een rijtje. Dit keer: Jacco Gardner, Robben Ford en Nick Cave.

Jacco Gardner – Cabinet Of Curiousities

Jacco
Genre: pop/rock
Een jongen uit Hoorn die op het Amerikaanse label Trouble in Mind zijn debuut uitbrengt en zichzelf daarmee wereldwijd in de kijkers speelt. Het overkomt Jacco Gardner, wiens eerste plaat Cabinet of Curiousities, ruim een week na de release, al een groot succes is. Gardner deed onderzoek naar het geluid van de sixties en nam met die kennis een album op. Het is hem gelukt om een spannende eigen tint toe te voegen, die je meeneemt naar een muzikale kermis.

Robben Ford – Bringing It Back Home

RobbenCover.2
Genre: blues
Legende Robben Ford brengt ons weer een fijne blues-parel. Ditmaal met lichte soulinvloeden, waardoor de sound af en toe romantisch wordt. Uiteraard krijgen we ook stevige bluesrock voor de kiezen, zodat er flink wat afwisseling op de plaat te horen valt. Perfect voor elk moment.

Nick Cave And The Bad Seeds – Push The Sky Away

Push-The-Sky-Away-PACKSHOT1-768x768
Genre: rock
Een album dat bij de basis ligt, veel aandacht voor de zangpartijen en wonderschoon: de omschrijving van Push Away The Sky in een paar woorden. Een album waar je voor gaat zitten met een goed glas drank en niet wil dat hij eindigt. Hij is somber, ingetogen en meeslepend. Een meesterwerk. Want wie zegt die we niet kunnen genieten van sombere klanken..?