Leven

Mode: Deze lente zit iedereen front row

19-02-2013 15:00

De lente is in aantocht en zou – meteorologisch gezien – binnen een maand toch ons koude kikkerlandje moeten ontdoen van de winter. Dat betekent dus ook dat benen niet meer verborgen hoeven te blijven onder een lange broek en de lange mouwen weer achterin de kast mogen. Met het omslachtige Hollandse weer in ons achterhoofd is er echter maar één oplossing: laagjes.

Laagjes?

Nee, niet in je haar. Tijdens de good old basisschool verheugden we ons in het voorjaar maar op één ding: ‘Met-zonder-jassen-weer,’ de temperatuur waarin je je jas open mocht dragen (!) of niet aan hoefde, maar onder je snelbinders mocht stoppen of om je middel kon knopen. Die nostalgie is gewoon terug te halen, zolang de jas maar bij de rest van je outfit matcht. Als het fris wordt – of avond – kan-‘ie gewoon weer aan, en anders blijft-‘ie open of om je middel.

Reflecteer het weer

Iedereen weet dat de lente het seizoen van de pastelkleurtjes is, maar zodra de eerste zes maanden van het jaar gepasseerd zijn moeten we de donkere kleuren de komende tien weken weer verbannen. Gelukkig vallen die twee prima te combineren en is een beetje contrast geen enkel probleem. Pak je leer, zwart en wol uit de kast, voordat ze wekenlang verwaarloost moeten worden omdat je niet wil eindigen als kipnugget.

‘Life is a fashion show, and the world is your runway’

Het bovenstaande citaat van Marc Jacobs mag dan verschrikkelijk overused zijn, een kern van waarheid zit er wel in. Zou de wereld niet een beetje mooier zijn als we niet alleen op dates en feestjes ons best zouden doen om er speciaal uit te zien, maar het ook op school en op het werk toepasten? Niemand heeft gezegd dat je een ster hoeft te zijn om er zo uit te zien.

Moodboard via Polyvore