Bladen

Nieuwe Revu heeft genoeg van Holleeder

19-02-2013 17:23

Nieuwe Revu neemt afscheid van columnist Willem Holleeder. De laatste column van de veroordeelde crimineel zal op 6 maart verschijnen. Dat zegt hoofdredacteur Erik Noomen tegen de Volkskrant.  Naar nu blijkt was Pownews ook in gesprek met Holleeder voor een functie als parlementair verslaggever.

Holleeder schreef in totaal 26 columns voor het weekblad. Het tijdschrift sloot vlak na zijn vrijlating uit de gevangenis een overeenkomst met Holleeder voor een half jaar. Zijn contract zou worden verlengd met een jaar, als de oplagecijfers zouden stijgen. De in het contract afgesproken minimale verkoop is echter niet gehaald.

Geestig en spannend

Holleeders aanstelling deed vanwege zijn verleden veel stof opwaaien. De vraag werd opgeroepen of het wel een goed signaal was om ex-criminelen te ‘belonen’ met een journalistiek podium. Noomen vindt de aanstelling van Holleeder als columnist nog steeds een groot succes. “Zijn verhalen zijn geestig en spannend, leveren ons publiciteit op en zorgen voor extra verkoop. Maar hij is een heel dure columnist”, aldus Nieuwe Revu op haar website. De 2000 euro per week bleek uiteindelijk te duur ten opzichte van de geringe oplagestijging.

Pownews wilde Holleeder als parlementair verslaggever

Dagblad Metro meldt dat Pownews Holleeder als parlementair verslaggever naar het Binnenhof wilde sturen. Daarover voerde omroep Powned gesprekken met de Heineken-ontvoerder. “Wij dachten aan één of twee optredens. Maar Holleeder wilde graag dat dit een meer structureel karakter kreeg”, stelt hoofdredacteur Dominique Weesie. “Het leek ons wel humoristisch om hem op Teeven af te sturen.”