Binnenland

Boete voor hulp aan daklozen

20-02-2013 22:17

Welkom in Brabant! U weet wel, van een warm dorpscafé en de aanspraak van mensen met een zachte ‘g’. Maar niet als je dakloos bent of daklozen wil helpen. Dan krijg je van de gemeente Breda gewoon een boete. Dat is niet gezellig.

Wat is er aan de hand? Kok Rahal Lamlih heeft wel eens eten over en deelt dat dan uit bij daklozenopvang ‘t IJ in Breda. Mag niet. Volgens Omroep Brabant vindt de gemeente dat daklozen alleen voedsel mogen krijgen als daar een prestatie tegenover staat. “Ook zou het uitdelen op straat van gratis eten voor te veel overlast zorgen.”

Boetes
Stomdronken in je boerenkiel op straat pissen terwijl je het zoveelste paard in de gang bezingt is gezellig, maar voedsel uitdelen aan behoeftigen is overlast. En dus dreigt de gemeente zelfs met boetes. “Ik moest afgelopen maandag gelijk weer m’n auto in en als ik terug zou komen zou ik een boete krijgen!”, vertelt Lamlih. Hij mag van de gemeente wél in de daklozenopvang komen koken. Maar aangezien de daklozen daar moeten betalen voor hun eten, weigert Lamlih dat. “Ik ga geen geld vragen van mensen, die geen geld hebben.”