Business

Maar één Ferrari verkocht in Griekenland

20-02-2013 18:28

De Grieken voelen de crisis nu daadwerkelijk keihard in de portemonnee. In heel 2012 is er slechts 1 Ferrari verkocht in Griekenland. 

Het Zuid-Europese land ligt nog altijd zwaar aan het infuus van Europa en moet in ruil daarvoor fors bezuinigen. De inwoners worden daardoor behoorlijk hard in de portemonnee geraakt.

Gegoede Griek

Griekenland ligt daarom ook vandaag weer compleet plat door een staking. De Grieken zijn boos over de keiharde bezuinigingen die de regering doorvoert onder druk van de Europese Unie.

Ook de gegoede Griek lijkt de crisis nu dus in de portemonnee te voelen. In 2012 werd slechts één nieuwe Ferrari geregistreerd in het Zuid-Europese land. Daarnaast kocht één Griek een tweedehands Ferrari. In 2007 kozen in totaal nog 58 Grieken voor de Italiaanse sportwagenfabrikant.

Brits vastgoed

Of de rijke Griek minder te besteden heeft, is onduidelijk. De welvarende Griek sluist zijn geld graag naar het buitenland om te ontsnappen aan de strenge bezuinigingsmaatregelen van de Griekse regering. Brits vastgoed blijkt erg in trek bij Griekse ruikelui.