Weekendagenda: dit móet je komend weekend doen

21-02-2013 15:00

Je agenda komend weekend is nog blanco? Geen zorgen. ThePostOnline heeft een paar leuke evenementjes voor je op een rijtje gezet.

Donderdag 21 februari

Haarlem
De Haarlemse Popscene vult regelmatig een avondje in Patronaat. En zo ook vanavond weer. Deze keer speelt Chapter 9. Maar niet alleen, ook War at the Explorers Club en The Love Me Or Die komen langs. En natuurlijk is er een afterparty. Houden we van. Meer info vind je hier. Kaartjes zijn voor gratis.

Amsterdam
In De Balie organiseert Generatie IK een avond met schrijvers. Schrijven is hip, maar Generatie Ik schrijft alleen nog maar over zichzelf, lijkt. Maar wie zijn deze mensen, en representeren ze echt hun generatie? Een debat met o.a. Johan Fretz, Maurice Seleky en Olga Kortz. Meer info en kaarten hier.

Vrijdag 22 februari

Utrecht
Filmliefhebber? Nee? Top. Ook jij bent welkom bij het bizarre Beyond Reason. Geregeld organiseert Beyond Reason in de Cult Dealer filmavonden met films waarvan je nooit dacht dat je zou zien. Deze keer wordt TROLL 2 vertoont. Dat klinkt alleen al goed. De misleidende trailer van deze bizar slechte film vind je hier, en alle info vind je hier.

Rotterdam
Een Amsterdammer in Rotterdam. Vreemd. Maar Tom Trago doet dat gewoon. En gelukkig maar. Samen met Cinnaman. Dansen kan dus gewoon op de kekke beats van deze twee mannen, en wel in Cultuurpodium Perron. Meer info vind je natuurlijk op Facebook, en dat is hier.

Amsterdam
Literair verantwoord doen kan natuurlijk ook gewoon dit weekend in Amsterdam. Daan Heerma van Voss presenteert zijn nieuwe boek De Vergeting. Wij gaan hem uiteraard nog recenseren, maar voor wie niet kan wachten en gewoon graag een gesigneerd exemplaar wil: check Facebook.

Zaterdag 23 februari

Amersfoort
Lokale Amersfoortse acts zijn ook te zien in Amersfoort. En wel tijdens de maandelijkse avond UNDER DL. Café Onder de Groene Linde biedt deze maand een podium aan Torenwalt Kollektiv. Ze draaien heute abend muziekjes. Gaat dat zien, meer info hier.

Arnhem
Feestje, in Luxor te Arnhem. Er wordt vreemdgegaan. Dagschotel en Luxor Live slaan de handen ineen om een puik partijtje te bouwen. Daar zeggen wij in ieder geval geen nee tegen. Kaartjes kosten €7,50 in de voorverkoop, dus check snel waar je ze kunt krijgen. Dat check je hier. Evenals de line up.

Rotterdam
Maison d’Être laat de de drijvende bollen op het Rotterdamse water tot leven komen. Met een diner én een goed feestje daarna. En kunst. Ach wat. We gaan het niet uitleggen: de pijlers van Maison d’Être zijn zintuigen, en er is geen betere manier dan zintuigelijk dit evenement te ervaren. De line up check je trouwens hier.

Zondag 24 februari

Utrecht
Limes 030 en Orde van de Dag. Beide aanraders. Serieus debat in de Kargadoor en daarna theatrale satire in de Stadsschouwburg. Elitair? Nee hoor. Check hier alle info van Limes 030 en hier de Orde van de Dag.

Den Haag
Salsa Dura, een zonnig tintje in Den Haag. Gerardo Rosales speelt samen met Eduardo Alfonzo,Thomas Bottcher ,Samuel Ruiz en DJ Chim Bin. In, uiteraard Havana. Check alle info hier!

Betere plannen voor komend weekend? Suggesties kunnen in de reacties.

Ingelise de Vries (Chef Hippe Dingen) is altijd op zoek naar leuke events, vooral ook buiten Amsterdam. Tips? Mail of twitter.