Bladen

‘Blok hypotheek wordt blok aan been hypotheek’

22-02-2013 08:46

‘Boekhandel Scheltema trekt in bij De Slegte’

In ons oor gefluisterd op de vernissage van het boek Parfum, gisteravond in Scheltema. Nog niet bevestigd door de boekhandel, want oh la la nieuws. Boekhandel Scheltema zal intrekken bij De Slegte aan de Kalverstraat. Dat zal pijn doen bij de snobs. Ze moeten nu tussen het winkelende plebs hun nieuwe Van der Heijden of Van Royen (oh nee die niet) kopen. Dat Scheltema of De Slegte zijn locatie moest opgeven was al bekend, aangezien de twee boekhandelketens gaan fuseren. Dat er nu over wordt gesproken om Scheltema, dat valt onder moederconcern Selexyz, te offeren gaat vele kolommen in de chique pers opleveren, met veel lyrische weemoed over de ondergang van de leescultuur. Overigens, kan het niet als een schok komen. Het aantal verkochte boeken daalde dit jaar met bijna 10 procent, terwijl de vraag naar e-books steeg met 5,5 procent.

Arm Ajax

Ajax-coach Frank de Boer was zelf geen penaltykiller. Hij miste er eens twéé in een wedstrijd (zie hier dramatische beelden – u hoeft niet te kijken). Penalty’s schieten is een loterij, zeggen voetballers die het van hun techniek en tactiek moeten hebben. Winnaars lachen daar om. Die hebben de koelheid om een bal van elf meter in het doel te strepen, zoals een paar ettertjes uit Boekarest.

Tilburgse Twan Huys was een blower

Twan Huys had misschien ooit wel coke willen gebruiken, maar dat was niet te krijgen in zijn studententijd op de School voor Journalistiek in Tilburg, vertelt hij aan Revu. ‘Als er geld was ging dat vooral op aan drank en soms aan de coffeeshop. Andere drugs dan cannabis waren in mijn tijd in Tilburg sowieso niet voorhanden. Tenminste niet dat ik weet.’

Techbedrijven met vrouwelijke baas presteren beter

Onderzoekje in Businessweek. Vrouwen in techbedrijven zijn veel betere ondernemers dan mannen.

Yahoo verandert homepage

Wie wint de slag om de homepage? Yahoo past de zogeheten landingspagina aan om meer publiek te trekken, Microsoft stopte deze week met hotmail en leidt de hotmailers naar een vettere Facebookpagina. Marisa Mayer van Yahoo is de nieuwe tech-postergirl.

De cover The Economist is briljant

En dát is ie. Kijk, maar (gepost door Volkskrant mooimaakchef Koos Jeremiasse)

Belgische beltarieven lager dan in Nederland

Bellen in België is goedkoper dan in Nederland. Waarom? De regering heeft het een monopolie doorbroken. Telecomproviders berekenen elkaar een onderling tarief voor het afhandelen voor verkeer. Dat doorgeeftarief is wettelijk gemaximeerd en zie: de consument betaalt een kwart minder. Ideetje om ook in Nederland in te voeren?

‘Badr Hari dumpt zaakwaarnemer Yves Gijrath’

Ocharm Yves Gijrath. Hij dacht met Badr Hari een goudmijn in handen te hebben en uit te kunnen uitgroeien tot de Don King van de K1 vechter. Niet dus.

Blok hypotheek is blok aan been

Sorry, voor deze AD-kop. Soms moet je hem maken. De Blok hypotheek blijkt geen hulp voor starters op de woningmarkt, maar een duur grapje. De Hypotheker ging even rekenen en constateerde dat de kortetermijnwinst op den duur een ‘penny wise, pound foolish’ constructie is. Niet doen, mensen!

Engeland nagelt belastingadviseurs aan schandpaal

Kijk, dit doen ze met je  als je de belasting niet betaalt in Engeland. Dan publiceren ze je naam op internet.