ThePostOnline

Het racisme van Greg Shapiro

22-02-2013 13:22

En toen was er Greg Shapiro. U weet wel, die vlotte yank die grapjes maakt die eigenlijk niet leuk zijn. Je bent verplicht te lachen omdat hij er slim bij kijkt. Zo van, het zal wel intelligent zijn, dus laat ik maar doen of ik ‘t snap. Een week na de maaltijd komt Shapiro nog even wat mosterd brengen in het ‘je mag geen allochtoon meer zeggen’-debat. Dat kan in Nederland. Iedereen die wil verklaren dat het hier een xenofobe bende is, krijgt van linksdraaiend Nederland de handjes op elkaar. Helemaal als het in het Engels gaat. Wat, zegt een Amerikaan dat? Nou, dan moet ‘t wel waar zijn.

Nu ben ik zeer content met het afschaffen van dit negatief geladen woord. Marokkaanse Nederlander? Veel beter. Mocro? Als u zich daar als Marokkaan in kan vinden, mij best.

Taal leren

Maar Greg vindt het nogal een probleem dat de taal geleerd moet worden. Misschien is dat handig Greg? Niet iedereen kan hier in z’n moedertaal tweedehands lulkoek verkopen aan Amerikaanse toeristen.

En dan is er de zogenaamde hypocrisie van het hele debat. Conclusie: “Maybe they should just be honest about their phobias and call us ‘Xeno’.”

In Amerika noemen ze het beestje ten minste bij de naam. Dankzij Amerikaanse films wist ik al vroeg wat Gooks zijn, Niggers, Waps, Chinks, Kikes en ga zo maar door. Vaak in een setting waar een gevierde patriot, met een vlag als onderbroek een paar dozijn mensen uitmoordt om een ‘American citizen’ te bevrijden. Die zijn namelijk veeeel meer waard.

Sinterklaas

Als voorzitter van de anti-discriminatiecommissie komt Daddy Yankee ook nog even tof doen doen over het Sinterklaasfeest. Wat Greg niet weet is dat die Bolle in Amerika daar een volgevreten aftreksel van is.

En als Zwarte Piet aan bod komt is Greg helemaal in z’n heilige wiek geschoten. ‘Don’t get me started on Zwarte Piet. Every year, the Dutch put on blackface and act like clowns. ‘It’s harmless’ they argue. Why? ‘It’s for the children.’ It sure is. They teach ‘em young.’

Van vijand tot vriend

MacGreg weet niet dat Zwarte Piet een afgeleide is van de Moorse (lees Marokkaanse) slaven die de Spanjaarden bij zich hadden wanneer ze in De Lage Landen goede sier kwamen maken. Van schrikmiddel om kinderen tot goed gedrag aan te sporen is Zwarte Piet met de eeuwen de kindervriend geworden die hij nu is. Met andere woorden; een oude vijand is mettertijd tot vriend gemaakt.

Maar Shapiro volhardt er, net als andere cultuurnihilisten, in om donkere Nederlanders vooral wijs te maken dat ze gediscrimineerd worden. Dat het bijna dwangmatige advies je te identificeren met een zwart geschminkte clown met pofbroek en een hoedje met een veer weleens racistisch zou kunnen zijn, komt niet op bij deze zelfverklaarde vrijheidsstrijders.

Police gene

Onlangs verscheen in de New York Times een artikel ‘German Fascination With Degrees Claims Latest Victim: Education Minister’ culminerend in de volgende wijsheid “I just think that many Germans have a police gene in their genetic makeup”. Racistisch? Ja. En erger nog, plusminus 50 miljoen Amerikanen hebben Duitse roots.

Wat je zegt ben je zelf Greg!