Muziekmoment

25-02-2013 14:00

Komende week staan er weer een paar mooie releases op stapel. In verband met bomen en een bos en het niet meer zien, zet Cedric van der Ploeg in Muziekmoment de beste releases op een rijtje. Dit keer: Unkown Mortal Orchestra, Atoms for Peace en Alice Russel.

Unkown Mortal Orchestra – II

Unknown-Mortal-Orchestra-II
Genre: pop/rock
Het tweede album van de Amerikaanse band Unknown Mortal Orchestra is bijzonder geworden. De teksten zetten je aan het denken en de muziek is meeslepend, maar blijft verrassend. Over deze plaat zit, in positieve zin, een instagramfiltertje dat resulteert is rauwe, aangename rock. De lichte soul tintjes die af en toe te horen zijn zorgen voor wat spanning. Een sterke, volwassen plaat met een bijzondere sfeer.

Atoms for Peace – AMOK

Atoms_AMOK_Cover_300dpi_261012
Genre: elektronica
Thom Yorke van Radiohead, Flea van de Peppers en Nigel Godrich die eigenlijk in te veel bands heeft gespeeld om op te noemen. Ze maakten met z’n drieën een plaat die heel anders klinkt dan je zou verwachten. Thom Yorke heeft duidelijk leiding genomen: intense beats, aangename zang en fijne melodieën. AMOK zit fantastisch in elkaar brengt met elke keer luisteren weer iets nieuws.

Alice Russel – To Dust

alice_russel_to_dust 800
Genre: Soul
Nadat ze vorig jaar samen met QUANTIC een heerlijke zomerplaat afleverde, brengt Alice Russel nu een met soul doordrenkt (zoals we van de Britse gewend zijn) album uit. De begeleiding is dansbaar: fijne baslijntjes, die soms richting een r&b sound gaan, vormen een rode draad door het album, maar uiteindelijk draait het natuurlijk allemaal om de stem van mevrouw Russel en die is weer fenomenaal.