Bladen

Oscar-recensie: ‘We saw NO boobs!’

25-02-2013 08:46

De uitslag van de Oscars leest u hier in detail. We keken vannacht en zagen tien opvallende momenten die u niet zag als u niet opbleef.

1) Helen Hunt is cool. Ze droeg geen opzichtige Valentino of Oscar de La Renta jurk, maar een H&M, en dat viel helemaal niet op, of juist daarom des te meer.

2) De spreekstalmeester van de avond Seth MacFarlane, de schrijver van kaskraker Ted, de film met die vuilpratende beer, liet de meest pikante grappen over aan Ted zelf. De beer, die samen met Mark Wahlberg de prijs uitreikte voor de beste sound editing, zei dat er nog een ‘big post Hollywood-orgy’ zou plaatsvinden in het huis van Jack Nicholson. En hij jende Wahlberg dat hij zich maar beter als jood kon gedragen om te overleven in Hollywood.

Bengaalse tijger

3) In de categorie special effect won de Nederlander Erik-Jan De Boer een Oscar in voor de effecten in het spirituele epos over een man die ruim 200 dagen op zee moest zien te overleven in een sloep met een Bengaalse tijger.

4) CNN’s Piers Morgan is een ijdele slijmjurk, die liever over de rode loper loopt dan er naast te staat met een microfoon. Geroutineerd en met tegenzin deed hij dit nederige werk. De vraag die hij de hele avond herhaalde: “Wat voor gezicht trek je als je verliest?” Wie dat wilde weten, moest naar Piers kijken. Je zag een hoofd met een valse lach.

Tepel-gate

5) Persbureau Associated Press meldde dat het slechts front boobs wilde laten zien en geen side boobs. Want, je weet maar nooit, ineens zie je weer een tepel. Eddy Terstall vond dat zonde. ‘50% minder reden om te kijken. ‘

6) De enige boobs die we zagen waren twee bedekte tepels. In de jurk van Anne Hathaway. Deze saaie aanstelster, die prachtig clichématig kan speechen, kreeg een Oscar voor haar bijrol in Les Misérables, maar dat interesseerde niemand echt. Op Twitter kregen haar tepels een eigen account.

Adele

7) Wie was het meest zenuwachtig? Adele of Barbra Streisand? De gouden Oscar strotjes scoorden allebei een voldoende, maar het was hier en daar een beetje trillerig.

8) Slapstick moment van de avond was Jennifer Lawrence. De actrice die een Oscar won voor de film Silver Linings Playbook, ging voor het oog van de natie onderuit in haar veel te lange strapless Dior jurk.. De avond voor de show ging ze ook  al de mist in omdat ze Jennifer Aniston niet herkende op een feestje. Maar het kwam goed in de pauze van de Oscars. Toen knuffelden de Jennies elkaar even.

Boobs

9)  Gelukkig (of misschien wel helaas) bleven de borsten van Lawrence binnenboord tijdens de val. Geen rel, deze keer.

10) Dus, sloeg het nummer ‘We saw your boobs‘ eigenlijk nergens op.