Buitenland

Anti-homo beweging betaalt rekening demonstratie

26-02-2013 16:02

Woedend was de beweging ‘Manif Pour Tous’ (‘Demo Voor Iedereen’). De burgemeester van Parijs, Bertrand Delanoë, stuurde de deelnemers aan de anti-homo demonstratie de rekening voor het platstampen van het gras van het veld Champ-De-Mars. De beweging besloot daarom de gemeente te overspoelen met cheques tussen de 0,5 cent en 1 euro, in een poging vervelend te doen en gelijk te rekening te betalen.

Het bedrag, €100,000, is niet helemaal opgehaald. Hoewel maar liefst 9000 mensen reageerden op de oproep van de beweging om mee te betalen, kwam het totaalbedrag nu uit op ongeveer €900.

Postzegels duurder

Een medewerker van de gemeente wist te melden dat de donateurs geen bedankje hoeven te verwachten. “De postzegels voor het versturen van een bonnetje zijn duurder dan de ontvangen bedragen zelf”, aldus de woordvoerder voor de gemeente.

De oppositie in Parijs beweert dat de burgemeester nooit de rekening zou hebben gestuurd naar een pro-homo beweging, vanwege zijn eigen politieke opvattingen over het onderwerp. Bertrand Delanoë is openlijk voor het homo-huwelijk. Zelf zegt hij in dit radio-interview iedereen gelijk te behandelen, en zich vooral hard te maken voor de openbare velden van Parijs.